Ezekiel Henty ima visoko mišljenje o svojoj novoj momčadi i osječkim nogometašima s kojima je dosad igrao.

Ezekiel Henty dočekao nas je u našoj novoj bazi u austrijskom Kreischbergu. Odmah se došao pozdraviti i upoznati s novim suigračima, a dočekao ga je i dres s brojem 45 kojega je imao i za vrijeme igranja u Lokomotivu i Puskas Akademiji. Pitali smo ga na početku koliko trenutno zna o Osijeku?

Ne znam puno toga, ali mi je poznato da je to momčad s dvije dobre sezone iza sebe koja se uvijek bori za nešto više. I to je dobra stvar za mene jer volim klubove koji prihvaćaju izazove te imaju ambiciju nešto značajnije napraviti, ističe Henty.

Pohvale Kneževiću i Peroševiću

Nigerijac je u Puskas Akademiji proteklih mjeseci igrao s Kneževićem i Peroševićem, našim bivšim prvotimcima o kojima ima visoko mišljenje:

To su dobri igrači isto takvog i karaktera, neosporno kvalitetni i oni su na neki način refleksija momčadi iz koje su došli, dakle NK Osijek. Drago mi je da sam im bio suigrač, bilo mi je lijepo s njima.

Tijekom igranja u Videotonu upoznao je i Mirka Marića s kojim se, dakako, u petak posebno srdačno pozdravio…

Mirko je odličan momak i veseli me da smo opet u istom klubu. U Videotonu smo kao novaci bili i „cimeri“, dobro smo se slagali, sigurno će mi i ovdje pomoći u prilagodbi na nove suigrače.

Lijepe uspomene iz Ljubljane

Hentyju je dosad u karijeri najljepše, a i u sportskom smislu najučinkovitije razdoblje bilo ono koje je proveo u redovima ljubljanske Olimpije:

Tamo sam radio s korektnim ljudima, prvenstveno su me gledali i cijenili kao osobu i to im je bilo najvažnije. I za mene je to bilo jako važno. Zbog toga sam tamo uspjevao ostati miran i samo raditi i trenirati. Na svu sreću, učinak i statistika su bili takvi da smo svi bili zadovoljni.

Lokomotiv iz Moskve ga je kupio za pet milijuna eura, no nije sve išlo onako kako je priželjkivao:

Iako sam dosta dobro igrao, ipak se nisam duže zadržao u Moskvi. Ipak, vrijeme provedeno tamo mi je pomoglo da igrački napredujem i pripremim se za buduće izazove. Bilo je kasnije lijepih trenutaka i u Videotonu i Puskas Akademiji, a ovdje sam na novom dokazivanju i vjerujem da će to biti za mene zanimljivo i uspješno razdoblje u karijeri.

Profil igrača koji nam treba

Zadovoljstvo Hentyjevim dolaskom iskazao je sportski direktor Alen Petrović koji ga je više puta i uživo gledao:

To je igrač kojega smo promatrali duže vrijeme, htjeli smo ga dovesti i u dva prethodna prijelazna roka, a tek sada smo u tomu uspjeli jer to nije bilo lako izvesti. Stoga bih zahvalio predsjedniku Ivanu Meštroviću i Lorincu Meszarosu jer su nam omogućili realizirati Hentyjev dolazak. Mislim da je to profil igrača kakav nam uistinu treba. Vjerujem da će biti osvježenje u momčadi, ali i u cijelom HNL-u.

Petrović je ukratko nešto rekao i o osnovnim igračkim karakteristikama novog člana Bijelo-plavih:

Vrlo je snažan, brz i okomit prema suparničkim vratima. Strijelac je, a ima i dosta asistencija u svojim dosadašnjim klubovima. Jedva čekam da se predstavi našim navijačima. Mislim da će se lako uklopiti među nove suigrače, dodao je sportski direktor NK Osijek.