Vjerni navijač Bijelo-plavih i jedan od pokretača naše navijačke skupine izgubio bitku s dugom i teškom bolešću.

Tužne vijesti se brzo šire i došle su i do baze osječkih nogometaša u Kreischbergu. Telefonski poziv Ivice Poliha-Ite ovaj puta nije bio vezan uz igru i rezultat Bijelo-plavih, nego nam je potišteno priopćio kako je preminuo naš Dalibor Žižanović (1970.), svima u gradu, a posebice među navijačima Osijeka poznat kao Žižo.

Nažalost, izgubio je bitku s dugotrajnom bolešću koja ga u je u posljednje vrijeme potpuno iscrpila i ugasila život u njemu, velikom borcu koji se nikada nije predavao, ma koliko god mu bilo teško…

Strast i ljubav prema Klubu i „Kohorti“

Dugi niz godina se nosio s velikim problemima, no uspio se iznimnom snagom volje oporaviti te smo se ponadali da je njegovoj patnji došao kraj. No, bolest se vratila, došle su uz nju i nove teškoće, pa je stanje postalo sve lošije. Žižo je unatoč vidljivoj patnji i bolovima, gotovo posve iscrpljen dolazio na stadion da bi uživo gledao Bijelo-plave za koje je od djetinjstva bio neraskidivo vezan.

Znamo ga kao jednoga od onih „kohortaša“ koji su pokrenuli našu navijačku skupinu, neizostavnog na svakoj utakmici u Gradskom vrtu, ali i mnogobrojnim gostovanjima. Njegova navijačka strast i ljubav prema svome i našem klubu bili su mu životna svakodnevica, nešto bez čega jednostavno nije mogao.

Sućut igrača, trenera i Uprave

Nedavno je, na proslavi 30. rođendana „Kohorte“, u kinu „Urania“ dobio posebno priznanje. Njegovi su ga prijatelji nagradili za Životno djelo, zahvalivši mu na taj način za sve ono što je Dalibor učinio za grupu kojoj je desetljećima davao sebe.

Posebne mu zasluge pripadaju i za ishođenje i uređenje prostora u kojima se navijači redovito okupljaju, u Fakultetskoj ulici u Tvrđi. I ne samo to. U odnosu s igračima, trenerima i Upravom našega Kluba uvijek je bio susretljiv i kooperativan, motivarajući i druge, posebice mlađe navijače da imaju isti pristup i pozitivnu energiju prema svemu što je vezano uz NK Osijek.

I zato je teško suzdržati suze nakon što smo doznali vijest da smo ostali bez iskrenog i dragog prijatelja. Posljednji pozdrav upućuju mu igrači, treneri i ljudi iz klupskog čelništva i logistike našeg prvoligaša, uz izraze sućuti njegovoj ožalošćenoj obitelji.