Ovaj je kraj poznat po „blagim“ skijaškim stazama, pa je zimi idealan za obiteljske dolaske s djecom.

Osječani su na pripremama u austrijskoj pokrajini Štajerska, u živopisnom Kreischbergu, a hotel Relax Resort je na nadmorskoj visini od 1000 metara i svoja je vrata za goste i turiste otvorio 2008. godine. Ovaj je kraj poznat po svojim skijalištima koja su posebice pogodna za obiteljske dolaske jer su skijaške staze relativno „blage“, pa ih vrlo često koriste i djeca.

Skijalište je odlično za skijaše-početnike i njihovo „brušenje“ tehnike. U Kreischbergu je napravljen i novi snowpark s brojnim zabavnim sadržajima za ljubitelje adrenalina. Najfrekventnije razdoblje ovdje je od kraja studenoga, pa do sredine ožujka, sve dok ima snijega na brdima koja nas okružuju.

Krajolik za uživanje u odmoru

Inače, više od 60 posto površine Štajerske je pokriveno šumama, a osim brojnih pašnjaka, vinograda i voćnjaka, sve je više i golf terena za elitni turizam. Krajolik je uistinu vrlo lijep, zrak čist i svjež, tako da se ovdje nitko u ljetnim mjesecima ne žali na sparinu.

Sve to, dakako, pogoduje igračima Osijeka za kvalitetan rad, a društvo im na obližnjem terenu prave majstori drvodjelci koji rade na postavljanju novih sadržaja, namijenjenih osobito djeci. Ovdje nema većih gradova, sve je mirno i kao stvoreno za odmor i relaksaciju, s puno atraktivnih kuća za odmor i ugostiteljskih objekata.

Od Zagreba – 320 kilometara

U blizini su nam Murau i St. Lorenz u koje se može „skoknuti“ za eventualni shopping. Murau je, primjerice, zanimljiv mali srednjovjekovni gradić bogate povijesti i kulture koji svoje goste naprosto mami na šetnju i razgledavanje. Među njegovim znamenitostima izdvaja se dvorac „Murowe“ koji je sagrađen još u 13. stoljeću. Zovu ga i „pivski grad“ jer svaka obitelj koja u njemu živi ima manji ili veći udio u lokalnom pivskom pogonu.

Mještani kažu da je svakako preporučljivo probati ovdašnje kulinarske specijalitete. Za one koji bi eventualno odlučili ovdje provesti dio svoga godišnjega odmora ili svratiti barem na poneki dan, udaljenost od Zagreba je 320 kilometara…