Skorašnji suparnik Bijelo-plavih prvenstveno nastoji zatvoriti prilaze svojim vratima, a to nekada čini i s devetoricom…

Zoran Zekić u nedjelju je uživao gledao utakmicu moldavskog prvenstva u kojoj je Petrocub Hincesti gostovao kod momčadi Dinamo Auto. Trener Osječana imao je let iz Beča za Kišinjev, odakle je produžio za Tiraspol u čijem predgrađu je igrao skorašnji suparnik Bijelo-plavih. Rezultat je bio 2:2, a Dinamo je ispustio prednost od 2:0.

Teško je nešto sažeto i konkretno reći o pravoj vrijednosti Petrocuba. Činjenica je da su gubili s dva gola razlike i da su na kraju ipak ostali neporaženi. Za naše prilike, to je prilično čudan i specifičan način igre koji ponekad i zbunjuje protivnike. No, ponovit ću ono što sam rekao i nakon ždrijeba, neće to biti „šetnja“ protiv Moldavaca, moramo ih shvatiti vrlo ozbiljno, rekao je Zekić po povratku iz Moldavije.

Zgusnuti u obrambenim redovima

Nema kod igrača Petrocuba osobite želje za nadigravanjem, njihovo je osnovno nogometno pravilo da je najvažnije osigurati prilaz svojim vratima…

Ima razdoblja u igri kada su i devetorica iza lopte, čvrsto i organizirano u dvije linije ispred svoga kaznenoga prostora. Po oduzetoj lopti nastoje što prije i jednostavnije doći do suparničkog šesnaesterca, bez puno „petljanja“ na sredini terena. Nisam siguran da će protiv nas igrati u istom sastavu jer oni u domaćem prvenstvu imaju obvezu uvrstiti u početnu momčad dvojicu mlađih igrača, a vidjet ćemo za koga će se njihov trener odlučiti u europskim nastupima kada se ne susreće s takvim pravilom. Osim toga, ovaj puta im nije igrao najbolji strijelac Ambros. Vjerujem da će oni do prvog dvoboja s nama dovesti i neke nove igrače kako bi se pojačali za Europu.