Gledajući izgledne prigode, Osijek ih je imao više od svoga protivnika, dok je s druge strane olako primio golove.

Druga provjera Osječana na austrijskim pripremama nije završila rezultatski dobro. Shkendija je pobijedila s 3:1 u Kumbergu, iskoristivši propuste Bijelo-plavih u drugih 45 minuta, kada je preokrenula rezultat u svoju korist. Pokazao je makedonski prvak kvalitetu o kojoj smo pisali u najavi susreta, a naša je momčad odigrala slabije u odnosu na prvi kontrolni susret kada je bila bolja od Videotona.

Realan rezultat u prvom dijelu

Počelo je jako dobro, budući da je Osijek poveo već u 5. minuti. Nakon Lopina ubačaja iz kuta, Barać je glavom vrlo lijepo poslao loptu u mrežu. No, brzo je protivnik povezao svoje redove, pa je više bio u posjedu lopte iako pravu prigodu nije stvorio. I onda je u 29. minuti ipak uslijedilo izjednačenje. Lopa je s lijeve strane „povukao“ kontru, krenuli su Osječani prema prorijeđenoj obrani Shkendije, međutim, Ukrajinac je promašio loptu na centru i ostao bez nje, da bi koju sekundu kasnije Emini spretno reagirao u osječkom kaznenom prostoru i lopta je završila u Santinijevoj mreži.

Do kraja prvog poluvremena još su jedino zaprijetili Mioč i Štrkalj, a rezultat je nekako bio i realan prikazanom nogometu s obje strane.

Kazna za propuste

U drugom dijelu Zekić je na teren poslao novu postavu, dok je Shkendija do 60. minute zadržala početnu jedanaestoricu na terenu. Prethodno je Štrkalj imao veliku priliku, nešto kasnije je Kamenarov udarac protivnički vratar uspio obraniti, dok je Malenica dobro reagirao kod pokušaja Eminija. Crveno-crni su poveli u 56. minuti nakon solo-akcije iskusnog Ibraimija koji je pokazao odlučnost i preciznost u prvoj pravoj prigodi svoje momčadi.

Vratar Rexhepi je bio na velikom iskušenju kada mu je iz „slobodnjaka“ zaprijetio Bočkaj, a veliku šansu za izjednačenje propustio je Grgić. Konačan rezultat postavljen je u 75. minuti kada je Šimunec skrivio jedanaesterac u situaciji koja nije „mirisala“ na nekakvu opasnost za Malenicu.

Šanse su ostale neiskorištene

U zaključku možemo napisati da su Osječani kažnjeni za svoje pogreške koje se u važnijim nastupima, posebice onima na europskoj sceni, ne bi smjele ponavljati. Sigurno će stručni stožer imati još nekih primjedbi, poput olako izgubljenih lopti na sredini terena i pojedinačnog ispadanja iz formacije što je suparniku omogućilo pritisak na posljednju liniju, no ipak ne i neke izglednije situacije za gol.

Nastavak utakmice je donio puno izmjena, a Shkendija se bolje snašla u takvom „rotiranju“, uz činjenicu da su Bijelo-plavi imali više šansi, no nisu se iskazali u realizaciji ili ih je u tome onemogućio raspoloženi Rexhepi koji je vrlo sigurno čuvao svoju mrežu.