Na čistom i svježem zraku te u savršenom miru zelene oaze, Osječani pune „akumulatore“ za novu sezonu.

Kada su Osječani birali svoju bazu za ovoljetne pripreme bilo im je prioritetno da na raspolaganju imaju kvalitetne uvjete za rad, u smislu odgovarajućih travnjaka, uz mogućnost odigravanja jačih kontrolnih utakmica. Dobili su to u ovom dijelu Austrije, u pokrajini Štajerska jer treniraju na vrlo dobro pripremljenom travnjaku u St. Lambrechtu koji se nalazi usred tamošnjeg parka prirode, na nešto većoj nadmorskoj visini (1005 metara) u odnosu na Kreischberg u kojemu smo smješteni.

Posvuda brda i zelenilo

Tamo su fino uređene i svlačionice, a sam ambijent za rad je stimulativan, budući da je sve okruženo brdima i zelenilom, pa je oko terena savršeni mir, a zrak čist i svjež, baš za napuniti pluća. Što se pak tiče suparnika, u krugu od 200-injak kilometara ima dosta momčadi iz raznih dijelova Europe, pa nije bilo teško ugovoriti kvalitetne provjere.

Iako se do mjesta u kojima se igraju utakmice mora putovati autobusom nešto duže nego prijašnjih godina, svaki od tih susreta dobro će doći osječkim nogometašima i stručnom stožeru da vide u čemu su potrebne korekcije u igri, a što je dobro i na čemu treba i dalje inzistirati u radu.

Idealno za odmor

Što se, pak, tiče hotelskog smještaja, „Relax Resort“ svakako zadovoljava potrebe Bijelo-plavih. Sobe su prostrane i udobne, sve je uredno i čisto, a osoblje ljubazno i korektno. Hrana je raznovrsna, niti u tom pogledu nema primjedbi, naprotiv. Gostima su na raspolaganju bazen, sauna, wellness i masaža, sve se nalazi na šestom katu, s posebno lijepim panoramskim pogledom na prekrasnu prirodu i pitoreksni krajolik. S obzirom na nešto niže ljetne temperature, posebice u večernjim i ranijim jutarnjim satima, sa snom i spavanjem nemamo problema.