Osječani su stvorili mnoštvo prigoda u oba poluvremena, pa je njihov trijumf mogao biti i veći od 3:0.

Logično je zadovoljstvo u taboru Bijelo-plavih nakon kontrolne utakmice protiv St. Johnstonea u Bischofshofenu. Pobjeda je bila uvjerljiva, rezultat od 3:0 svakako godi i svakom navijaču koji prati pripreme Bijelo-plavih, a ono što je još i važnije u ovom trenutku – Osijek je izgledao odlično i dominantno od početka do kraja susreta.

Netko će vjerojatno zaključiti da Škoti nisu momčad od koje bi trebalo strijepiti što je u konačnici i točno, međutim, potpuno nadigrati i limitirati prvoligaša s Otoka je ipak vrijedno pohvale i visoke ocjene za prikazanu igru.

Boban nerješiva enigma za Škote

Osječani su došli u vodstvo u 24. minuti, vrlo lijepim golom razigranog Barišića iz slobodnog udarca s 20-ak metara, a tijekom prvoga poluvremena bilo je još barem četiri-pet situacija u kojima su naši nogometaši mogli matirati suparničkog vratara. Posebno je dominirao nezadrživi Boban na lijevoj strani koji je imao dobru podršku suigrača u napadačkim akcijama.

Nakon nekoliko propuštenih prilika i poništenog pogotka agilnog Lončara, upravo je Boban u završnici prvog dijela precizno pogodio za 2:0 što je čak bio i skroman rezultat u odnosu na viđeno na terenu, budući da je St. Johnstone samo jednom opasnije priprijetio nezaposlenom Malenici. Treba pohvaliti i osječku zadnju liniju koja nije dopustila prgavim „Svecima“ da svojom igrom dugačkih pasova dođu do neke ozbiljnije situacije.

Puno raspoloženih pojedinaca

Istu smo sliku gledali i u drugom poluvremenu kada je Zekić poslao na teren bitno izmijenjeni sastav. I ta je jedanaestorica diktirala tempo i ritam utakmice, pa je ponovno bilo dosta prigoda pred vratima Škota. Pušić je dobro dirigirao igrom u nastavku, Pervana smo vidjeli u izdanju koje je često znao prezentirati u vrijeme dok je bio u Cibaliji, baš kao i latentno opasni i uporni Štrkalj. Novu je dimenziju u napadačkom smislu Osijeku apsolutno donio snažni Henty koji je nekoliko puta idealno asistirao suigračima u kaznenom prostoru, a i sam je znao opasno zaprijetiti udarcima koji ovaj puta nisu pronašli put do mreže.

Bljesnuo je, konačno, i Lopa u samome finišu susreta, kada je „probušio“ Lynessa i postavio konačan ishod. Na kraju su nam i protivnici čestitali, priznavši da su se namjerili na boljeg i puno aktivnijeg takmaca. Čak su još i dobro prošli s obzirom na odnos snaga na travnjaku…