Nema ljepšeg ozračja za početak nove klupske sezone od sjajnih nastupa naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Kada nas obuzme ovo pozitivno ludilo, onda smo mi u Hrvatskoj po mnogo čemu specifični. Nogomet postane nacionalna priča broj jedan, nabujale emocije dosežu do naslova svjetskih prvaka, posvuda su zastave i crveno-bijele kockice, a kolektivni zanos ne poznaje granice.

Odjednom nas je preplavio nepresušni optimizam u moru svega onoga što se u negativnom kontekstu priča, piše, prenosi u javnosti u čudnoj i apatičnoj atmosferi kolektivnog beznađa… A tako nam malo treba za sasvim drugačiji okidač, za ponos i slavu, kada pokazujemo svoje boje i ono drugo, puno ljepše lice naše Hrvatske.

Trenuci koji puno znače

Proud to be Croat. Nogomet nas je toliko puta učinio ponosnima, pa i svjesnima da smo nacija iznimnog potencijala, u sportu poglavito. Svima nam je dosta mračnih tema, netko će izabrati bijeg od takve zbilje u potrazi za boljim i sigurnijim životom, no većina nas ostaje i ovakvi nam trenuci slave, očito je, itekako puno znače.

Sva ta euforija koja nas je obuzela, sve ono što proživljavamo gledajući nacionalnu vrstu na putu ka nogometom Olimpu, potvrđuje koliko smo ovisni o uspjesima koji nas nekako preporode i sve drugo potisnu u stranu…

Neka grad na Dravi dvostruko slavi!

Stoga nema ljepšeg ozračja za početak i klupske sezone. Uspjesi reprezentacije sjajna su podloga za ono što priželjkujemo od svoga Kluba u njegovim novim izazovima. Eto, Hrvatska će u srijedu igrati za ulazak u finale Svjetskog prvenstva, a dan kasnije NK Osijek počinje svoju novu europsku priču, ovoga ljeta u Moldaviji.

Ovaj je mjesec definitivno u znaku nogometnih uzbuđenja, a ono najljepše, čvrsto u to vjerujemo, zapravo tek slijedi. I zato, budimo podrška i Bijelo-plavima kakva smo ovih dana i tjedana sjajnim „Vatrenima“.

Neka grad na Dravi dvostruko slavi, a srpanj 2018. nam ostane u neizbrisivom sjećanju!