Osim silnih uzbuđenja koje nam donose nastupi hrvatske reprezentacije na SP-u, slijede i važna klupska iskušenja.

Nogometni klub Osijek i njegovi navijači počinju se ponovno navikavati na Europu. Drugo ljeto za redom očekuju nas utakmice u okviru kvalifikacija Europske lige, koje fanovi Bijelo-plavih i ljubitelji nogometa u gradu na Dravi posebno iščekuju jer su nam godinama nedostajale.

Ipak je Europa naglašeno zanimljiva u tom nogometnom smislu, budući da pobjede na međunarodnoj sceni svakako imaju najjači odjek, posebice kada su na suprotnoj strani renomirani protivnici, s većim rejtingom i koeficijentom nego li ga trenutno ima NK Osijek.

Tako je lijepo prisjetiti se prošloga srpnja i kolovoza kada su Osječani vrlo uspješno predstavljali Hrvatsku na europskoj pozornici, pa je i ozračje na gradskim ulicama i trgovima bilo idilično, a o atmosferi na našem stadionu da i ne govorimo.

Čekamo nastavak priče

U dva navrata sve su ulaznice bile rasprodane, kada smo ugostili PSV u trećem pretkolu, a potom i Austriju u play-off rundi Europske lige. Vožnja u karuselu, okupljanje na brojnim navijačkim „punktovima“ i sva ona pozitivna energija koju smo tada osjetili nekoliko dana prije, a posebice na dan odigravanja europske utakmice nešto je posebno i zato smo opet nestrpljivi i jedva čekamo nastavak tako lijepe priče.

Također, mnogi opet intenzivno razmišljaju kako doći do odredišta gdje će naša momčad zaigrati, tražeći najpovoljnija rješenja, za početak kada je riječ o putu u moldavski Kišinjev…

Tako će nogometna groznica, uz Svjetsko prvenstvo i sve ono što proživljavamo gledajući nastupe hrvatske reprezentacije, idućih dana biti na maksimumu i zbog klupskih izazova. Pred nama je svakako još jedno vruće i uzbudljivo ljeto!