Riječ je o francuskom arbitru koji nema puno međunarodnog iskustva, no redovito sudi utakmice francuske Ligue 1.

Europska nogometna federacija (UEFA) odredila je suce za kvalifikacijske utakmice 1. pretkola Europske lige, pa tako i za ogled između Petrocuba i Osijeka koji nas u četvrtak očekuje u Kišinjevu.

Pravdu će dijeliti 29-godišnji Francuz Karim Abed iz Brignolesa koji nema puno iskustva na međunarodnoj sceni. Vodio je tek dvije utakmice kvalifikacija za EURO U-19 i tri prijateljska međudržavna dvoboja. Posljednji susret kojega je odsudio bio je onaj između U-21 reprezentacija Japana i Kanade u okviru World Youth Festivala u Toulonu.

Sankcionira oštriju igru

U francuskoj Ligue 1 debitirao je 2016. godine, a računajući baš sve njegove utakmice u kojima je bio glavni arbitar i na drugoligaškim terenima te u međunarodnim dvobojima, sveukupno ih je dosad skupio 95, od toga 40 u elitnom nacionalnom razredu. Statistika otkriva da je prošle sezone, vodeći 21 utakmicu, dodijelio 75 žutih kartona što je 3,5 po susretu, a isključio je pritom četvoricu igrača.

Sezonu ranije je bio puno stroži što se tiče crvenih kartona, budući da ih je u Ligue 1 tada pokazao čak devet u 58 svojih arbitraža na zelenom terenu. Prosječno sudi 22 prekršaja i u pravilu sankcionira oštriju igru. Abedu će u četvrtak asistirati njegovi sunarodnjaci Julien Pacelli i Mikael Berchebru, dok je četvrti sudac također Francuz Olivier Thual. Delegat će biti Michal Mertinyak iz Slovačke.