Članovi osječke navijačke skupine kreću prema Moldaviji gdje će bodriti Bijelo-plave u ogledu s Petrocubom.

Gdje god igraju nogometaši Osijeka tu su i njihovi vjerni navijači, pripadnici Kohorte. Tako će biti i u Moldaviji, u dalekom Kišinjevu, gdje će naša momčad u četvrtak navečer odigrati prvu utakmicu 1. kvalifikacijske runde Europske lige. Predsjednik osječke navijačke udruge Ivan Kračun to nam je i potvrdio:

Naravno da idemo na put! Sami smo se organizirali, a glavnina nas u Moldavije kreće već u utorak navečer. Neki će pričekati srijedu i doći praktički izravno na utakmicu. Ne možemo svi u isto vrijeme jer ljudi imaju i svojih poslovnih i drugih obveza, ali skupit će nas se dovoljno za ovu prigodu. Usput ćemo negdje sigurno pogledati i Hrvatsku u srijedu navečer, protiv Engleza na Svjetskom prvenstvu.

Za početak – oko 1.150 kilometara

Sjećamo se i prošloga ljeta kako je skupina navijača Osijeka bodrila Bijelo-plave na startu europskih kvalifikacija, tada protiv Santa Colome u Andori…

Bila su to vrlo zanimljiva lanjska gostovanja, počevši od Andore, preko Luzerna, da ne govorimo o Eindhovenu, pa sve do austrijskog St. Poeltena. Kohorta je svugdje putovala, vjerujemo da će uzbudljivih putovanja biti i ove sezone. Idemo prvo prevaliti ovih 1.150 kilometara koliko je do Kišinjeva u jednom pravcu, poručio je Kračun.