Svi i dalje tvrde da je Osijek bolji, to će svakako trebati potvrditi pred našom publikom.

Dojam – loše je Osijek otvorio utakmicu, ali je postupno ipak preuzimao inicijativu i kontrolu igre. No, sterilno se igralo u sredini, protok lopte je bio spor, a Osječani su rijetko ulazili između suparničkih linija što je Moldavcima olakšalo posao u čuvanju svojih vratiju. Čim bi lopta pravodobno došla na krilnu poziciju, posebice Barišiću za centaršut, Petrocub je imao problema, no to je moralo biti učestalije. Očekivali smo i više prigoda pred vratima domaćina, no treba reći i da je moldavska momčad samo jednom zapucala u okvir vratiju, ali je tada i postigla pogodak nakon što je Lončar nakratko ispustio Ambrosa iz vida. Na drugoj strani šanse Bobana i Pušića bile su obećavajuće, ali ni protivnički vratar nije imao puno posla i to se mora promijeniti u Gradskom vrtu. Svi i dalje tvrde da je Osijek bolji, želimo pravu i konkretnu potvrdu u uzvratu.

Potez utakmice – gledajući iz osječkog kuta to je svakako bio postignuti pogodak. Igrala se 52. minuta kada je iz dominacije Bijelo-plavih lopta preko Hajradinovića došla na lijevu stranu, uslijedio je odličan centaršut Barišića lijevom nogom na drugu vratnicu, na rub peterca, gdje je skočio Marić i glavom natjerao Celeadnica na kapitulaciju.

Igrač(i) susreta – nije bilo osobito istaknutog pojedinca, no neki su ipak sasvim dobro odradili svoj dio posla na terenu. Prvenstveno se to odnosi na strijelca Mirka Marića koji je Osijeku donio iznimno važan gol u gostima. Imao je i lijepu asistenciju za Pušića u samoj završnici dvoboja i šteta što tada nismo vidjeli drugi i pobjedonosni pogodak. Dobru je partiju pružio i kapetan Barišić, agilan i u napadačkim i u obrambenim redovima, a njegovi ubačaji s lijevog krila uvijek su latentna opasnost za suparnika.

Sporni trenutak – dogodio se u 42. minuti, kada je Bočkaj izvodio korner s desne strane i kratko proigrao pritrčalog Marića. Na osječkog napadača krenula su dvojica igrača, vidjeli smo kasnije, gledajući snimku, da je igrač s brojem 11 Slivca loptu skrenuo ponovno prema Bočkaju koji je krasnim udarcem s desetak metara iskosa majstorski pogodio mrežu, no pogodak je poništen. Pokazalo se – bezrazložno.