Trener Petrocuba Lilian Popescu i kapetan Vladimir Ambros optimistično dočekuju uzvrat u Gradskom vrtu.

Na press konferenciji FC Petrocub Hincesti u Gradskom vrtu u srijedu navečer bili su trener Lilian Popescu i kapetan, ujedno i najbolji igrač Vladimir Ambros. Popescu je odmah iskoristio prigodu i u svojim uvodnim rečenicima istaknuo:

 

Želim čestitati na velikom uspjehu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Vjerujte, i u Moldaviji je puno ljudi navijalo za Hrvatsku, koja je uvijek bila zemlja talentiranih nogometaša, rekao je Popescu.

 

Bit će to zanimljiva utakmica

Potom je krenula priča o susretu koji je na rasporedu ovoga četvrtka od 20,45 sati u kojemu će njegova momčad, kako je rekao,  pokušati iznenaditi domaćina koji i dalje ima status favorita:

 

Čeka nas teška, ali i zanimljiva utakmica. Jasno je da će biti drugačija od prve, odigrane u Kišinjevu. Za nas je ovo ozbiljan ispit, mlada smo momčad i zato je jako važna psihološka priprema. Ne smijemo biti nervozni. Siguran sam da će moji mladi igrači prikazati zanimljiv nogomet.

Nezadovoljni rezultatom iz Kišinjeva

 

Iako je Popescu pohvalio svoju momčad za igru u prvom susretu, ipak ga nije usrećio krajnji  ishod…

Normalno je da je svaki trener uvijek zadovoljan kada njegova momčad pobijedi i zato rezultat iz Kišinjeva nije ponudio zadovoljstvo. Analizirali smo našu igru, koncentrirali se na ono što trebamo ispraviti i promijeniti i nadam se da ćemo sve o čemo smo razmišljali uspješno i realizirati na terenu.

I navijači bi mogli utjecati

 

Trener Moldavaca nije želio otkrivati u kojem će sastavu igrati njegova momčad, a dodao je kako se nisu posebno pripremali za eventualne jedanaesterce…

 

Imao sam kao trener u prošlosti dosta gorkih iskustava s „penalima“ koji su o nečemu odlučivali. No, kako god bilo, vjerujem u svoju momčad jer sudbinu držimo u svojim rukama i nogama. Ne znam koliko će navijača biti na tribinama, no sigurno je da bi i to moglo utjecati na igru i rezultat. I to je razlog što ćemo morati biti jako dobri. Spremni smo i sposobni napraviti naš najveći uspjeh, zaključio je Popescu.

 

Osijek je ozbiljan klub

 

Vladimir Ambros postigao je izjednačujući pogodak za Petrocub u Kišinjevu te tako ostavio svojoj momčadi nadu u proboj u sljedeće pretkolo.

Nevažno je tko će biti strijelac, samo da pobijedimo i plasiramo se u sljedeći krug, tada bih bio presretan. Po svemu što smo vidjeli, Osijek je ozbiljan klub. Znamo što nas čeka, ali vjerujem u sebe i svoje suigrače. Očekujem da pokažemo dobru igru te na kraju pobijedimo. Ne smijemo niti nervozni, kao što nismo bili ni u prvom susretu. Svakako imamo šansu, na nama je da je iskoristimo, zaključio je kapetan moldavskog kluba.