Poljak ima jako puno međunarodnog iskustva, a u poljskoj Ekstraklasi počeo je suditi još 2005. godine.

Utakmicu između Osijeka i Rangersa vodit će poljska sudačka trojka na čelu s Pawelom Gilom. Riječ je o vrlo iskusnom sucu koji ima 42 godine i puno međunarodnog iskustva jer FIFA znak na svome dresu nosi još od 2009. Očito je i Europska nogometna federacija procijenila da je za ovaj susret potreban arbitar koji ima dosta toga iza sebe kada je riječ o internacionalnim susretima.

Njegovi su pomoćnici Konrad Sapela i Marcin Borkowski dok će četvrti sudac biti još jedan Poljak, Krzystof Jakubik. Delegat je Luca Zorzi i dolazi iz Švicarske.

Sudio i u Ligi prvaka

Gil je u sezoni 2012/13 vodio i dvije utakmice Lige prvaka, a sudio je na još šest kvalifikacijskih dvoboja elitnog natjecanja. Bio je glavni sudac na 20 utakmica grupne faze Europske lige i u 14 ogleda u okviru kvalifikacija ovoga natjecanja. O njegovom rejtingu govori i činjenica da je sudio i u kvalifikacijskim ciklusima za EURO 2012. kao i za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

U poljskoj Ekstraklasi sudi još od 2005., a ukupno je skupio čak 272 utakmice. Iz njegove je statistike lako zamijetiti da baš ne dopušta oštriju igru i nesportsko ponašanje, odnosno da je sklon sankcioniranju igrača žutim i crvenim kartonima.