Menadžer Rangersa ističe da je itekako upoznat s momčadi Osijeka, njezinim dobrim i slabijim stranama.

Vrlo posjećenu konferenciju za novinare održao je trener Rangersa, nekad slavni veznjak Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard. Uvodno je nešto rekao o stanju u svojoj momčadi:

Ovih tjedan dana smo iskoristili za popravljanje onih stvari u igri za koje smo zaključili da ih treba poboljšati. To se posebno odnosi na zadnju trećinu terena, onu napadačku, gdje moramo biti puno agresivniji, odlučniji i ubojitiji. Kada to ne radimo onda imamo problema..

Kent vjerojatno ulazi u momčad

Iako se novim suigračima priključio tek u nedjelju, Ryan Kent koji je na posudbi iz Liverpoola bit će u konkurenciji za početnu jedanaestoricu jer je jučer registriran za Rangerse.

Jedino je pitanje njegove tjelesne spreme u ovome trenutku, pa ćemo do susreta procijeniti koliko ga možemo i trebamo koristiti. On je upravo igrač koji nam treba u igri 1 na 1, u zadržavanju lopte u našem posjedu, koji nam može pomoći da unaprijedimo našu napadačku igru.

Najvažnije je izbjeći poraz

U Gradskom vrtu neće biti Nigerijca Umara Sadiqa koji je stigao iz Rome. Gerrad je u njegovom slučaju pojasnio:

Njega smo na kraju ipak odlučili ostaviti kod kuće jer smo procijenili da trenutno nije potpuno spreman. I navijači kada osjete da je u momčadi onaj tko nije sasvim „unutra“ reagiraju na način da to nikada nije dobro. Pričekat ćemo još otprilike dva tjedna da bude onakav, kakvog ga želimo imati.

Na pitanje što osobno priželjkuje u rezultatskom smislu, menadžer Rangersa je kratko odgovorio:

Kada igraš u gostima nekako je uvijek najvažnije ne izgubiti, iako mi naravno idemo na pobjedu. No, kada na suparničkom terenu odigraš i neriješeno, svakako je kod kuće puno lakše doći do ostvarenja cilja nego kada se vratiš s porazom.

Barišić je stalna opasnost, Henty također

Što se tiče spoznaja o Bijelo-plavima, Gerrard i njegovi suradnici su se potrudili prikupiti što više informacija o protivniku:

Jako dobro smo upoznali momčad Osijeka, još i prije nego li smo definitivno dobili potvrdu da ćemo se međusobno sastati. Znamo otprilike koje su vam prednosti, a koji nedostaci. Recimo, Osijek ima jako dobrog igrača na lijevoj strani (Barišić) koji donosi konstantnu opasnost svojim odličnim centaršutevima. Također, protivnik zna biti opasan i u prekidima iz kojih može riješiti utakmicu, a vidjeli smo da je i Henty prodoran i neugodan za čuvanje. Prvo je igrao centarfora, potom je prešao na lijevu stranu i pokazao dosta dobrih stvari. No, ono što je nama najvažnije je da mi budemo pravi.

Svaka čast Hrvatskoj, Modriću i Lovrenu!

Uslijedilo je pitanje o hrvatskoj reprezentaciji koja je na svom putu prema finalu SP-a eliminirala i Stevenovu Englesku…

Čestitam Hrvatskoj, to je fantastična momčad, napravila je odličan posao i definitivno zaslužila tako veliki uspjeh. Luka Modrić, čiji sam veliki navijač, najbolji je vezni igrač na svijetu, također, jedan od mojih najboljih nogometnih prijatelja, Dejan Lovren je bio sjajan i drago mi je što su oni uspjeli napraviti takav rezultat. No, što se tiče susreta Engleske i Hrvatske, dobit ćemo vas sljedeći puta!

Na kraju je bilo pitanje o novom stoperu Rangersa, Hrvatu Nikoli Katiću koji je ovoga ljeta u Glasgow stigao iz Slaven Belupa:

Uvjeren sam da on ima reprezentativni potencijal. Ako nastavi naporno raditi, truditi se i zalagati kako je to i do sada činio, uopće ne sumnjam u to. Vrlo brzo se prilagodio novoj sredini, odličan je i kao i igrač i kao čovjek. Konstantno je posvećen tomu da bude što bolji, radeći i za sebe i za momčad. Nadam se da će nastaviti tako i predviđam mu fantastičnu budućnost.