Svi očekujemo da će Osječani pružiti maksimum protiv Rangersa, kao i da će im navijači biti snažna potpora.

Poznato je ime Rangers u nogometnom svijetu, što ne znači da će Osječani ustuknuti samo zbog rejtinga svoga protivnika. Naprotiv, to im mora predstavljati još i veći motiv u velikoj želji da ponove nešto slično iz prošle sezone. PSV je nedvojbeno kvalitetniji od Škota, a pao je i u Eindhovenu i u Gradskom vrtu. Želimo i moramo vjerovati da je Osijek u stanju opet biti na onoj razini kao u tim, nezaboravnim dvobojima. Jasno je da se protivnika mora respektirati, međutim, ne i precjenjivati jer prvenstveno treba vjerovati u sebe i vlastite mogućnosti.

Vezni red kao mogući ključ uspjeha

Nije se Zekić proteklih dana posebice osvrtao na izostanke koji će ipak otupiti oštricu njegove momčadi (Grezda, Ejupi, Boban…), nego u novi izazov ulazi s vjerom da će Bijelo-plavi biti puno bolji nego u ogledima s moldavskim Petrocubom. Ipak je Rangers nešto drugo, kako za igrače na terenu, tako i za navijače na tribinama, pa i stoga treba očekivati osječke nogometaše u kvalitetnijem, zapravo, trenutno najboljem izdanju.

Ključ uspjeha mnogi vide u sredini terena gdje će gosti biti zgusnuti, a domaćin se želi nametnuti agresivnom suparniku čija je odlika upravo u čvrstini i upornosti. Dakako da priželjkujemo i što više onih situacija pred škotskim vratima koje bi navjestile puno uzbuđenja, iščekivajući da će i napadači biti raspoloženi i precizni te da će dosta toga večeras otići na stranu Osijeka…

Stranci imaju pravo nastupa

Koga će trener poslati na travnjak, doznat ćemo nekih sat vremena pred početak susreta jer se konkurencija za pojedine pozicije pojačala dolaskom Gutierija i Janže. Obojica odmah imaju pravo nastupa i s te strane nema nikakvih prepreka da se nađu u kombinacijama, makar kao pričuve.

Tko zna, možda barem jedan od njih zaigra i od prve minute iako je to ipak rizična odluka, posebice što se tiče Brazilca na stoperskoj poziciji s obzirom da je stigao odraditi tek dva treninga s novim suigračima. Nije odmah lako „pohvatati“ linije kretanja i taktičke postavke, no Guti je odmah počeo učiti one hrvatske riječi koje su mu trenutno najvažnije za što bolju komunikaciju na terenu.

Nužna je simbioza igrača i navijača

I na kraju ćemo opet spomenuti, što smo mogli i na samome početku, da uvijek puno ovisi i o samome ozračju na tribinama. Lani je bilo fantastično, ove godine je zagrijavanje s Petrocubom djelovalo malo usporenije, kao što nam je i momčad još hvatala ritam. No, ova utakmica bi opet mogla pokazati onu nužnu simbiozu igrača i navijača.

Kada je tako, dok odjekuje podrška i pjesma sa svih strana, Bijelo-plavi sigurno mogu puno jer i njima adrenalin tada bude na maksimumu. Neka iz Tvrđe, iz Fan zone, krene lavina pozitivne energije i neka se potom prenese na tribine Gradskog vrta. Zajedno smo uvijek bili jači!