Zekić je žalio za propuštenim prilikama, dok se Gerrard nije osvrtao na statistiku jer je njegova momčad pobijedila.

Statistika - Ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima. Pogledao sam statistiku: 17 udaraca s naše, samo 3 s njihove strane, 13 kornera smo izveli mi, oni 3... Imali smo dosta šansi i poluprigoda, ali nismo uspjeli zabiti. Dosta smo u tim završnim pasovima bili nemirni, kao i u realizaciji. U drugom poluvremenu, kada smo još malo podigli naše linije, nisu nam mogli napraviti apsolutno ništa.

Poticaj - Postigli su nam gol na svoje iskustvo i Lončarevo slabo postavljanje, iz jedine opasnije situacije pred našim golom. Osim toga, sve je drugo bilo na našoj strani i to mi daje veliki poticaj za daljnji rad jer u ovoj momčadi ima još dosta rezervi. Odigrat ćemo hrabro u Škotskoj, pokušati postići dva gola za prolaz.

Guti - Razmišljao sam i o tomu da stavim Gutija koji nam se tek priključio. No, praktički nije ni upoznao suigrače i to je ipak bilo vrlo rizično. Još ćemo vidjeti u kakvom je stanju jer je imao lakšu ozljede prije dolaska, ali na njega računam već za susret s Hajdukom. Sigurno će nam svojim iskustvom i kvalitetom donijeti stabilnost.

Realizacija - Normalno je da će Rangers u Glasgowu biti puno agresivniji jer će ih nositi publika. Moramo znati na to odgovoriti, no siguran sam da im tamo možemo „zapapriti“. Nakon što ovdje nismo zabili, vjerujem da u gostima možemo biti puno bolji baš u toj realizaciji. Morat ćemo biti još hrabriji i odlučniji, nije to još  ništa izgubljeno što se nas tiče.

Hajduk - Jako nam je bitna utakmica s Hajdukom, prvo sada moramo razmišljati o njoj, pa ćemo onda opet o Rangersima. Nadam se da neću morati napraviti puno promjena u momčadi jer će igrači imati dovoljno vremena za regeneraciju. S druge strane, mislim da je dobro da ostanu u ovakvom ritmu utakmica.

Gerrard - Sretni smo, naravno, zbog ovakvog rezultata, ali smo također svjesni da se nemamo čemu posebno veseliti ili nečim zanositi. Ovo je samo prvo poluvrijeme, čeka nas još jedna utakmica za koju se također moramo dobro pripremiti da bismo je odradili kako treba.  Veseli me to što u trećoj utakmici za redom nismo primili gol.

Napredak - Bilo je jako teško, Osijek je odlična momčad, vidjeli smo i prošle godine koliko su problema stvorili PSV-u. Zadovoljan sam jer smo u obrani odigrali čvrsto i muški. No, bilo je u određenim trenucima i onih stvari na kojima još moramo poraditi. Definitivno vidim napredak i u karakteru i u načinu kako nam se momčad postavlja na terenu.

Pobjeda - Naši će navijači sigurno tražiti i atraktivnu igru u uzvratu. No, na treneru Osijeka je odluka hoće li ići iz napada u napad ili će strpljivom igrom čekati svoju priliku. Statistika na strani domaćina? Da, no mi smo pobijedili, to nam je puno važnije.