Jednom je igrao za Jagielloniju protiv Osijeka, u ljeto 2016., a rezultat je bio 2:2.

  1. Gutieri Tomelin ili jednostavno Guti, rođen je 29. lipnja 1991. godine u Sao Bento do Sulu u južnom Brazilu, u državi Santa Catarina. Osim brazilskog ima i talijansko državljanstvo zbog svojih predaka koji potječu s Apenina.

  2. Karijeru je započeo u Figueirenseu. a potom je prešao u redove Joinvillea. U brazilskoj Serie A ukupno je odigrao 42 utakmice.

  3. Tijekom zime 2016. prvi puta se otisnuo u Europu i potpisao za poljsku Jagielloniju. Za taj je klub u dvije i pol sezone skupio 60 nastupa.

  4. Igrajući za Jagielloniju bio je i službeno proglašen jednim od dva najbolja stopera Ekstraklase.

  5. Jednom je zaigrao protiv Bijelo-plavih. Bilo je to u prijateljskom ogledu njegovog bivšeg kluba i našeg prvoligaša u slovenskim Radencima u ljeto 2016, a rezultat je bio neriješen 2:2.

  6. S Osijekom je potpisao trogodišnji ugovor. Što se tiče procijenjene vrijednosti na Transfermarktu, ona je trenutačno 700.000 eura.

  7. Oženjen je i ima jednu djevojčicu, a supruga mu je u drugom stanju i trebala bi roditi upravo u gradu na Dravi.

  8. Osijek mu se svidio odmah po dolasku jer, kako je rekao, nije velik i sve se brzo može obići. Siguran je da će se svidjeti i njegovoj obitelji.

  9. Zbog svoje talijanske putovnice u kvoti je igrača iz Europske unije što je također bitno prilikom dovođenja stranaca. Osim toga, ne treba mu viza za odlazak u neke druge države.

  10. Od velikih europskih klubova simpatizer je madridskog Reala. Iznimno cijeni našeg Luku Modrića.