Prvotimac Bijelo-plavih ističe kako se Hajduk dočekuje s respektom, ali i vjerom u pobjedu.

Nije se previše analiziralo sve ono što su Bijelo-plavi pružili protiv Rangersa jer ovih dana koncentracija mora biti usmjerena na Hajduk koji stiže već u nedjelju navečer. U iščekivanju ogleda sa Splićanima, naš prvotimac Alen Grgić je osjetio potrebu istaknuti:

Ne mogu i dalje vjerovati da smo izgubili od Škota! Sve je bilo na našoj strani, osim onog najvažnijeg – rezultata. I dalje tvrdim da smo bolja momčad od Rangersa i siguran sam da ćemo to potvrditi u Glasgowu. Veliki sam optimist i vjerujem da ćemo ih tamo pobijediti i proći dalje.

Pobjeda bi dosta značila i prije Glasgowa

Što se, pak, tiče prvog prvenstvenog dvoboja koji slijedi, Grgić najavljuje pravi derbi:

Mora biti tako! I mi i oni želimo započeti novu sezonu HNL-a na najbolji način. Uvijek su to bile jako zanimljive utakmice, takva će biti i ova. Mogu reći da nam atmosfera u svlačionici nije splasnula nakon onoga u četvrtak i da ćemo sigurno zaigrati na pobjedu, što bi nam dodatno podignulo samopouzdanje uoči uzvrata sa Škotima. Domaćini smo, znamo da možemo do bodova, bez obzira tko je na drugoj strani terena. Lijepo bi bilo slaviti u prvom kolu i to još u derbiju.

„Sigurno su kvalitetni, ali smo i mi“

O Hajduku Alen priča s dosta respekta, ali i bez nekakvog straha:

Njih se uvijek mora uvažavati, nema tu priče. Nije kurtoazno reći da je Hajduk uvijek Hajduk, bez obzira tko za njega nastupao. Nisam ih gledao protiv Bugara, no imam još vremena do naše međusobne utakmice malo ih bolje „secirati“ jer imaju nekih promjena u momčadi. Sigurno su kvalitetni, no i mi smo, također. Bit će pravog nadigravanja, a ja naravno očekujem da ćemo mi na kraju biti sretniji i zadovoljniji, ističe Grgić.