Osječani na startu nove sezone HT Prve lige u derbiju na svom terenu dočekuju Hajduk od 21 sat.

Još nam je zasigurno u mislima europski ogled s Rangersom, kojega smo ovdje imali prije nekoliko dana, a već nam slijedi nova, podjednako važna utakmica jer je svaka sljedeća uvijek nekako i najvažnija. I dalje vjerujemo da možemo eliminirati Škote, no sada treba razmišljati kako biti što bolji i uspješniji protiv Hajduka.

Počinje nam nova sezona u HNL-u i svakako je bitno i poželjno ne samo ostaviti što bolji dojam, nego i rezultatski startati učinkovito i uspješno jer će u tom slučaju i atmosfera uoči puta u Glasgow biti itekako poticajna.

Samo jednom nije bilo golova

I naš protivnik igra Europu, prioritetno razmišlja kako proći Bugare na startu, no derbi također nosi svoju težinu, stoga očekujemo pravu i žestoku borbu. Sve su utakmice Osijeka i Hajduka na našem stadionu bile na svoj način uzbudljive i u pravilu do kraja neizvjesne, pa smo sigurni da će ljubitelji nogometa i ovaj puta imati što vidjeti.

Jasno je da će i jedni i drugi zaigrati na pobjedu u želji da premijeru „začine“ bodovima. Uostalom, samo u jednoj od ukupno 81 utakmice ova dva protivnika u borbi za bodove nije viđen barem jedan pogodak (i to 2012. u Gradskom vrtu), pa nam je i to pokazatelj što možemo očekivati u nedjelju navečer…

Neki će večeras debitirati

Što će i koga mijenjati Zekić i Kopić, dva rođena Osječanina, ostaje nam vidjeti do početka susreta, a na akterima je da ispune očekivanja. Znao je već naš kormilar pronaći pravi recept i taktiku za pobjedu nad Bijelima, neka tako bude i ovaj puta. Nekih će promjena u sastavu zasigurno biti, a pojedinci bi poput Gutija Tomelina, Erika Janže ili Karla Kamenara mogli i debitirati u osječkom sastavu. Razmišlja se i o nekim novim rješenjima u veznom redu, no prepustimo to stručnom stožeru.

Ostaje nam se ponovno okupiti u što većem broju i pružiti podršku Bijelo-plavima, a na njima je da nas učine sretnima i zadovoljnima.