Znali su Osječani kako se na najbolji način postaviti protiv gostiju iz Splita, a imali su i dosta raspoloženih pojedinaca.

Dojam – Taktički odgovorno i maksimalno borbeno su Bijelo-plavi odigrali derbi, a kada su na takvoj razini, onda od njih s pravom puno očekujemo. Pokazao je Osijek više žustrine, djelovao je okomitije i opasnije, a nije ga poremetio ni primljeni pogodak iz prekida igre. Napadački je to izgledalo ubojito, ovaj puta uz odličnu realizaciju, u sredini terena težilo se jednostavnim rješenjima uz dosta agresivnosti što je uvjetovalo i veći broj kartona, ali su neutralizirani gostujući veznjaci Barry, Caktaš, Beširović i Tudor. I obrana je odradila svoje, udaljila Gyurcsoa i Ivanovskog od šesnaesterca, kao i Saida u drugom poluvremenu.

Ključni trenutak – Izdvojili bismo upornost Bočkaja koji je u 64. minuti oduzeo loptu neopreznom Borji i kasnije ga natjerao da ga sruši u kaznenom prostoru. Pogodak Hajradinovića s bijele točke za 3:1 praktički je „zacementirao“ pobjedu Bijelo-plavih koja potom više nije bila upitna.

Potez utakmice – Bez ikakve dvojbe to su Hentyjeve „škarice“ kojima je svladao Duku i izjednačio rezultat na 1:1. Pušić je glavom loptu vratio u kazneni prostor, Nigerijac se našao na desetak metara od suparničkih vratiju, okrenut leđima. Uz njega su bili Juranović i Nižić, a novi ljubimac osječke publike oduševio je svojim potezom, zapravo jedino mogućim u tom trenutku. Primio je loptu na prsa i onda je efektno prebacio preko sebe, a pokraj nemoćnog Duke – za oduševljenje među navijačima Osijeka.

Kolektiv – Nitko među Osječanima nije zakazao, a bilo ih je dosta rastrčanih i raspoloženih za igru. Malenica nije imao nekog većeg posla, ali je djelovao sigurno u rijetkim intervencijama. Mudražija je valjda pokrio svaki centimetar terena i još stigao zabiti za rezultatski preokret, Pušić je do ozljede držao stabilnost u veznom redu, Hajradinović se natrčao uz out-liniju često u sprintu pomažući obrani, a i Bočkaj je bio discipliniran i odgovoran, „dosadan“ za suparničke čuvare. Oba su nam bočna igrača imala asistenciju za gol, Guti je debi „začinio“ pogotkom i pokazao da bi trebao učvrstiti zadnju liniju u tandemu s također iskusnim Škorićem. Henty je nepredvidiv, nikada se ne zna što će izvući iz svoga raznovrsnog napadačkog arsenala dok je Kamenar u svojoj premijeri možda ostao malo suzdržaniji, ali se u nekim potezima vidjelo da „nadolazi“…