Našu je nogometnu ekspediciju u Glasgowu dočekalo oblačno vrijeme uz temperaturu od 16 stupnjeva.

Oko tri i pol sata leta zrakoplovom tipa LZ-ADV „McDonnell Douglas“ bugarske avio-kompanije ALK Airlines bilo je potrebno Bijelo-plavima da bi iz Zračne luke Osijek stigli do aerodroma u Glasgowu. Za razliku od jutarnjeg polaska na put iz sunčanog Osijeka, u Škotskoj nas je dočekalo oblačno i tmurno vrijeme uz temperaturu od 16 Celzijevih stupnjeva.

U svakom slučaju, igračima je to ugodnije od ljetnih sparina koje početkom kolovoza obično imamo u našoj Slavoniji. Za očekivati je da će u tom kontekstu uvjeti za igru biti na onoj razini koju svi i priželjkuju i u kojima je lakše pružiti maksimum na terenu…

Četvorica će morati na tribine

U Glasgow su doputovala 22 igrača, među kojima će stručni stožer izabrati njih 18 koji će konkurirati za utakmicu s Rangersom dok će četvorica ostati izvan zapisnika.

Iz Gradskog vrta su u srijedu ujutro krenuli: Marko Malenica, Krševan Santini, Ivica Ivušić, Mile Škorić, Gutieri Tomelin, Andrej Šimunec, Stjepan Radeljić, Danijel Lončar, Tomislav Šorša, Alen Grgić, Borna Barišić, Erik Janža, Benedik Mioč, Robert Mudražija, Marin Pilj, Karlo Kamenar, Marko Pervan, Petar Bočkaj, Haris Hajradinović, Ezekiel Henty, Mirko Marić i Tomislav Štrkalj.

Osječani će od 19 sati po lokalnom vremenu (u Hrvatskoj će tada biti sat više) odraditi trening na Ibroxu, a trideset minuta ranije trener Zoran Zekić će se pojaviti pred novinarima na press konferenciji.