Jasno je da će Osječani morati biti u svom najboljem izdanju da bi večeras slavili u Glasgowu i nastavili europski put.

Ne možeš ne osjetiti onu pozitivnu tremu i nervozu prije jedne ovakve utakmice. Nemoguće je od trenutka kada se ujutro probudiš na dan tako značajnog dvoboja ne razmišljati o onome što nas čeka večeras, na najvećem stadionu na kojem je momčad našeg kluba odigrala neku od svojih utakmica u posljednjih tridesetak godina.

Inspiracija je, dakle, maksimalna, motiv na istoj razini, no samo to ne može biti dovoljno za još jedan veliki europski trijumf Bijelo-plavih. Trebat će na „tepihu“ Ibroxa ne samo ostaviti srce na terenu u pravom, „ratničkom“ pristupu, nego i pokazati ono najbolje što Osijek trenutno može. Dakle, ako to bude ona razina iz ogleda s Hajdukom, izgledi za prolazak svakako će značajno porasti, no znaju to i domaćini koji se najozbiljnije pripremaju za novi međusobni ogled.

Pružiti maksimum da bi utišali Škote

Puno smo svi skupa analizirali prvi susret, odigran u Gradskom vrtu. Činjenica je da nas Škoti nisu impresionirali unatoč pobjedi do koje su došli pomalo sretno i spretno, no nemojmo se zavaravati. U svom „dvorištu“, pred punim tribinama, Rangers će sigurno biti neka druga dimenzija i zato smo svjesni da će Zekićevi izabranici morati dosegnuti vlastiti maksimum da bi utišali Škote i pokazali suparniku da je rezultat iz Osijeka bio nerealan i da ustinu nije pokazao pravi odnos snaga.

Konačni ishod može biti posljedica mnogih stvari i detalja tijekom igre, pa nije baš uputno predviđati što bi ovaj puta moglo biti presudno. No, jasno je da će Osječani imati vrlo tešku zadaću i da će ovo biti za njih posebno iskušenje, slično onome protiv PSV-a na Phillips Areni u Eindhovenu ili u St. Poeltenu kada se tražio prolaz u Europsku ligu, preko bečke Austrije.

Rangersi još nisu primili gol

Ne treba smetnuti s uma neke činjenice. Bluesi pod Gerrardom još nisu izgubili niti jednu utakmicu, niti im je netko uspio zatresti mrežu, a to se mora respektirati. Dakle, nikako ne smije prevladati dojam da ta momčad nema svoju vrijednost, naprotiv. Bitno je da naši nogometaši znaju što ih čeka, da je ovo njihov pravi ispit sadašnje vrijednosti, u kojemu optimizam mora dobiti potvrdu na travnjaku, a ne pričom u medijima ili na društvenim mrežama.

Imali smo sličnu situaciju prošle sezone prije puta u Austriju, također nakon domaćeg poraza i znamo koliko je malo nedostajalo da se sretni i zadovoljni vratimo s tog gostovanja. Sada je opet prilika za nešto veliko, za nešto što bi odjeknulo ne samo u gradu na Dravi jer eliminirati Rangers nije tek obična pobjeda na europskoj sceni. Osijek to može, stoga vjerujemo kako će večer u Glasgowu biti po mnogo čemu posebna za nas Bijelo-plave.

Bitka na Ibroxu počinje u 20,45 sati…