Zekić je bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, a Gerrard vjeruje da bi Osijek mogao biti – prvak Hrvatske.

Osijek se oprostio od Europe za ovu sezonu, a trener Zoran Zekić je nakon remija u Glasgowu bio tužan, međutim, ne i utučen. Njegova je momčad skroz do kraja bila u igri za prolaz, a iz obraćanja novinarima izdvajamo ono najzanimljivije…

Primljeni gol - I prekidi su sastavni dio nogometne igre. Dosta radimo na tome, ali eto ne snalazimo se baš najbolje u takvim situacijama. Generalno gledajući ne može se reći da smo razočarali, ni u jednoj od ove dvije utakmice, no nažalost nismo prošli dalje.

Prigode - U prvom poluvremenu smo imali nekoliko izglednih situacija i pravih šansi iz kojih nismo postigli pogodak, dok u nastavku nismo bili na toj razini. Dobili smo gol, njih je publika nakon toga podignula, a mi smo se dosta mučili u središnjici. Šteta što taj gol nismo zabili barem malo ranije.

Iskustvo - Unatoč eliminaciji ipak je ovo još jedno korisno europsko iskustvo. Igrali smo pred tolikim brojem gledatelja u sjajnom nogometnom ozračju. Žao mi je što mi u Hrvatskoj nemamo nešto slično jer takva atmosfera je iznimno poticajna.

O Katiću - To je tako, ne kaže se uzalud tko će kome nego svoj svome. Poznato je da smo ga i mi željeli dovesti još prošle zime, ali je odšteta koju je tražio Slaven Belupo nama bila previsoka. No dobro, ako je već netko morao zabiti, onda mi je drago da je to Nikola i želim mu uspješnu karijeru u Glasgowu.

Rudeš - Sada nas čeka povratak u HNL, susret protiv Rudeša i na meni i stožeru je da podignemo momčad nakon ove eliminacije i što kvalitetnije odradimo nedjeljni dvoboj. Protivnika moramo najozbiljnije shvatiti jer je već uspio iznenaditi Dinamo.

Steven Gerrard - Svaka čast mojim igračima. Dali su apsolutno sve i zaslužuju velike pohvale jer su izbacili jako dobru i iznimno opasnu momčad, za koju vjerujem da će osvojiti naslov prvaka Hrvatske! Vidio sam što Osijek može, gledajući njihov susret s Hajdukom. Oni su ozbiljan kandidat za titulu.

Karakter - Visili smo u obje utakmice. No, u prvoj smo u gostima uspjeli pobijediti, a u drugoj sačuvati prolazak, što pokazuje da imamo karakter. Jedva čekamo da nas netko podcijeni, uživamo u tome. Moji igrači su igrali kao muškarci i govorili na terenu.