Opet su Bijelo-plavi imali svoje šanse, prvo je poluvrijeme moglo završiti njihovim vodstvom…

Dojam – Gerrardova je momčad definitivno bila puno agilniji nego u Gradskom vrtu, no i Osijek se u prvih 45 minuta prezentirao u sasvim dobrom izdanju. Bilo je šansi, posebice se to odnosi na udarce Hentyja i Bočkaja te blokirani pokušaj Mudražije s desetak metara. Još u nekim situacijama, Osječani su opasnije krenuli prema naprijed, no završnica im nije bila ubojita, dok je u nekim trenucima nedostajalo i malo više suradnje kada bi se došlo u zonu udarca. U drugom poluvremenu Rangers je bio dominantniji i odlučniji, posebno nakon što je uspio postići pogodak i sasvim se približiti prolasku u sljedeći krug. Barišić je u samome finišu vratio neizvjesnost, no više ipak nije bilo vremena za preokret i podvig Bijelo-plavih na Ibroxu.

Ključni trenutak – Nažalost, bio je to primljeni gol u 54. minuti. Tavernier je s krilne pozicije iz prekida ubacio u šesnaesterac, Malenica nije uspio izbaciti loptu u gužvi pred svojim vratima i ona odlazi na stranu do Morelosa koji odmah glavom vraća u sredinu za Katića. Hrvat u sastavu Rangersa koristi mat-poziciju te iz blizine pogađa desni kut za vodstvo domaćina. Sasvim sigurno je taj pogodak umnogome „sasjekao“ Osječane koji se nisu predali, ali su bili svjesni da će iz rezultatskog minusa teško do pobjede.

Atmosfera – Takav huk s tribina ne ostavlja ravnodušnim. Navijači Bluesa pljeskom nagrađuju svaki dobar potez svoje momčadi, pa i onaj kada se lopta izbaci u out ispred suparničkog igrača. Erupcija je, dakako, bila prigodom Katićeva pogotka kada je Ibrox naprosto proključao. Definitivno je bio poseban osjećaj nastupiti pred 50.000 gledatelja, što ovi igrači Osijeka još nisu doživjeli u bijelo-plavom dresu.

Kohorta – Došlo je sedamdesetak Osječana u daleki Glasgow i „nadglasavalo“ se s raspjevanim Škotima. Zaslužuju čestitke i zahvalnost što su i na ovom gostovanju bili uz našu momčad, a žao nam je što su pojedinci stradali u fizičkom napadu od strane protivničkih navijača, u neposrednoj blizini stadiona. Srećom, nije bilo tragičnih posljedica, no to je svakako ostala ružna predigra dvoboja na Ibroxu. Također, zahvaljujemo i svim navijačima koji su nas bodrili iz Tvrđe u Osijeku.