U Gradskom vrtu gostuje posva nova momčad Rudeša koji je prošle sezone bio „crna mačka“ Bijelo-plavima.

Iako je ostala tuga zbog eliminacije iz Europe, Bijelo-plavi nisu u situaciji da predugo i previše razmišljaju o onome što je iza njih. Treba se sada užurbano prebaciti na domaće prvenstvo u kojem se dobro startalo protiv Hajduka, a sada je svakako u planu i nova pobjeda, ovaj puta s Rudešom u Gradskom vrtu.

Nema više Rangersa u mislima, to je nažalost za nas prošlost. Idemo se posvetiti borbi za bodove, kako nam se ne bi događali kiksevi kao prošle sezone kada smo duže vrijeme paralelno vozili na dva kolosijeka i olako gubili bodove protiv slabijih protivnika. Moramo dobiti utakmicu u nedjelju i ne želim ni o čemu drugom ni razmišljati, bez ustezanja je poručio Mirko Marić.

Uzeli su bod Dinamu...

Baš je Rudeš u prijašnjim susretima bio „crna mačka“ Osječanima koji su ga uspjeli samo jednom pobijediti u četiri dosadašnja međusobna ogleda.

Nerado se sjećam tih dvoboja, osim onog jednog na našem terenu kada je bilo uvjerljivih 3:0. Ne smijemo se sada dovesti u situaciju da nas još jednom iznenade. I nećemo, što ne znači da ih zajedno sa svojim suigračima podcjenjujem. Naprotiv, iznenadili su Dinamo na startu, uzevši bod, a bili su nadomak pobjede. Oni imaju sasvim novu momčad i mislim da još ni sami ne znaju koliko stvarno mogu. Ne sumnjam da su pojedinci koji su im pristupili željni dokazivanja u Prvoj ligi i moramo im vrlo ozbiljno pristupiti.

Iskoristiti seriju domaćih susreta

Nakon svršetka europskih kvalifikacija obično dođe do određenog emotivnog i psihološkog pražnjenja. No, Marić ističe kako to ovaj puta nije slučaj:

Ispraznili smo se neposredno nakon remija u Glasgowu i tijekom povratka kući. Nećemo sada danima o tomu pričati. Dobro da je utakmica s Rudešom što prije i da se vratimo u normalnu kolotečinu, uvjeren sam s novim bodovima u HNL-u. Na otvorenju domaće sezone imamo tri uzastopna domaćinstva i želimo ostvariti maksimalan učinak.