Zoran Zekić se u puno toga svrstao među rekordere, ispisujući sa svojom momčadi lijepe stranice klupske povijesti.

Zoran Zekić po mnogim je statističkim pokazateljima ušao u klupsku povijest otkako je za kormilom Nogometnog kluba Osijek.

Prisjećamo se rekorda koje je s nogometašima naše momčadi ostvario u HNL-u, a tiču se najvećeg broja osvojenih bodova u jednoj natjecateljskoj godini (66), rekordnog broja pobjeda u sezoni (20), kao i dosad najboljeg gostujućeg bodovnog učinka otkako su Bijelo-plavi među prvoligašima (30).

Isto se odnosi i na rekordni niz uzastopnih pobjeda na terenima suparnika (5), kao i na najduži domaći niz s tri osvojena boda u Gradskom vrtu (7 utakmica).

Godine u znaku rušenja tradicija

Pod Zekićevim vodstvom Osijek je uspio nakon čak 16 godina slaviti u Maksimiru, srušeno je i „prokletstvo“ gostovanja u Koprivnici gdje je ostvarena pobjeda nakon devet godina „posta“, dok je Lokomotiva napokon svladana na našem stadionu, na što smo čekali punih sedam sezona.

U istu priču treba uvrstiti i trijumf na Rujevici, prvi uopće otkako Rijeka na njoj igra, uz napomenu da na Kvarneru prethodno nismo osvojili sva tri boda, računajući i susrete na Kantridi, dugih sedam godina.

Prošle nedjelje smo, eto, dočekali i najbolji start u povijesti Kluba, budući da je u prva tri kola ostvaren maksimalan učinak, što se nikada ranije nije dogodilo.

Nestrpljivo iščekujemo neki novi rekord i natjecateljski iskorak Bijelo-plavih i njihova trenera…