Donedavni kapetan Osijeka dobio je Dalićev poziv, dok će naš mladi veznjak ponovno zaigrati za U-21 reprezentaciju.

Na stadionu Algarve u Faru, u prijateljskoj utakmici će 6. rujna snage odmjeriti europski prvak Portugal i svjetski viceprvak Hrvatska. Pet dana kasnije naša će najbolja nacionalna vrsta u Elcheu protiv Španjolske imati svoj prvi ispit u novom natjecanju pod okriljem UEFA-e, Ligi nacija. Za ove je utakmice izbornik Zlatko Dalić pozvao ukupno 25 igrača, među kojima je i donedavni kapetan Osijeka, a sadašnji član škotskog Rangersa Borna Barišić.

Osmorica novih u A selekciji

U reprezentaciji više nema Danijela Subašića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke koji su se u proteklom razdoblju oprostili od igranja za „Vatrene“. Osim Barišića, od igrača koji nisu bili sudionici Svjetskog prvenstva, pozvani su Karlo Letica, Antonio Milić, Matej Mitrović, Ivan Santini, Marko Livaja, Marko Rog i Mario Pašalić. Hrvatska reprezentacija okuplja se 3. rujna u Portugalu gdje će boraviti do 9. rujna kada putuje u Elche gdje je čeka susret Lige nacija protiv Španjolske.

Mladi protiv Bjelorusije

Naš ponajbolji prvotimac ove sezone, mladi veznjak Robert Mudražija ponovno je svojim igrama u dresu Bijelo-plavih zaslužio poziv za U -21 reprezentaciju koja će kvalifikacije za europsku smotru 2019. godine u Italiji i San Marinu nastaviti gostovanjem kod Bjelorusije. Utakmica je na rasporedu 10. rujna u Grodnom, a mladi reprezentativci okupit će se 3. rujna u Zagrebu te se potom pripremati u Sv. Martinu na Muri.

Radeljić ostao na popisu

Kvalifikacije nastavlja i mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine i to utakmicama protiv Švicarske i Rumunjske. Izbornik U-21 selekcije BiH Vinko Marinović i ovaj puta je u momčad pozvao Stjepana Radeljića, novog prvotimca Osijeka koji je u ovoj nacionalnoj vrsti igrao i za vrijeme inozemne karijere u Stuttgartu II.