Slaven Belupo je jači od Rudeša i Istre, tako da će i Bijelo-plavi morati biti u svom pravom izdanju da bi osvojili bodove.

Dvije su važne utakmice pred nogometašima Osijeka u predstojeća dva prvenstvena kola HT Prve lige. U petak će u Gradskom vrtu gostovati Slaven Belupo, a tjedan dana kasnije i Lokomotiva. Riječ je o suparnicima koji imaju neskrivene ambicije upustiti se u borbu za jedno od mjesta na tablici koje vode u europske kvalifikacije. Stoga ih treba na taj način i shvatiti u međusobnim dvobojima te iskoristiti prednost domaćeg terena i osvojiti važne bodove s kojima bi Osječani ostali pri vrhu ljestvice.

Ne treba previše gledati statistiku

Na tri vezane domaće pobjede sada je prilika nadodati još dvije i sve misli treba usmjeriti u tom pravcu. Trenutno isključivo razmišljamo o Koprivničanima koji nam prvi od spomenutih konkurenata stižu u goste. Oni već dugo na našem stadionu ne znaju kako je to veseliti se pogotku i nadamo se da će tako ostati i u petak navečer. Iako, kako to spominje i Zekić, ne treba previše gledati na statistiku i tradiciju jer svaka utakmica nosi nešto svoje. Drugim riječima, ni na što drugo se ne smijemo osloniti nego na ono što osječka momčad može i mora odigrati da bi bila bolja od „Farmaceuta“. Formula ostaje ista kao i u prethodnim dvobojima u Gradskom vrtu. Dominacija i nadmoć od samoga početka, tražeći u toj inicijativi šanse i držeći cijelo vrijeme suparnika pod pritiskom. 

Odlučnost se mora podrazumijevati

Do sada smo pred domaćom publikom bili i efikasni i učinkoviti, a za očekivati je kako će svaki sljedeći nastup biti zahtjevniji, uvažavajući i kvalitetu onih koji nam dolaze u goste. Znači da će i razina igre Bijelo-plavih morati biti takva da se izbjegne „prazan hod“ koji se znao događati, naročito protiv Rudeša nakon što je ostvarena uvjerljiva prednost. Svi očekujemo dobru predstavu, nastavak uspješne domaće serije i odvajanje od onih koji bi nam potencijalno mogli „puhati za vratom“. Odlučnost se mora podrazumijevati, samopouzdanje također jer je teško praviti iskorak, ako i sam ne vjeruješ dovoljno u sebe i suigrače. Svaki nam je bod vrlo bitan i stoga u petak nikako ne mislimo ispustiti dio plijena. Isti stav pritom imaju i momčad i navijači, pa vjerujemo kako će zadovoljstvo biti obostrano.