Trener Osijeka bio je ljut na igru svoje momčadi u prvom poluvremenu, dok je u nastavku ipak bilo bolje.

Nije mogao biti zadovoljan Zoran Zekić po svršetku utakmice, na konferenciji za medije. Njegove su kritike igračima Osijeka bile usmjerene prvenstveno na prvih 45 minuta, najslabijih ove sezone u Gradskom vrtu...

Beskrvno - Prvo poluvrijeme smo stvarno loše odigrali u svim fazama, a posebno u otvaranju i napadanju prostora, trčanju bez lopte... Nedopustivo je ući u utakmicu bez imalo krvi. Srećom pa nas je Malenica dvaput spašavao. U nastavku smo bili dosta bolji, uz puno ubačaja i prodora, no nismo imali čovjeka koji bi se našao na pravom mjestu u šesnaestercu.

Defanzivni prekidi - To je zaista neodgovornost i strašno sam ljut zbog toga. Već to postaje frustrirajuće jer učestalo primamo pogotke iz prekida. Ne preostaje nam ništa drugo nego nastaviti raditi, razgovorati i ukazivati na propuste. No, ne znam može li se to naučiti ili ću jednostavno morati početi kažnjavati one koji ne isprate svoga igrača na skoku.

Nestabilnost - Problem je što nismo konstantni i stabilni. Jednu utakmicu s trojicom odostraga odigramo izvanredno, a ovaj puta to nije izgledalo nikako. Oni su cijelo vrijeme radili presing na Škorića, a naša je desna strana cijelo vrijeme bila slobodna. Međutim, protok lopte nam je bio jako slab, vezna linija u prvih 45 minuta kao da nije ni postojala.

Guti - Nadam se da će se konačno namenuti i da neće igrati na način kako se često postavlja u određenim situacijama, kao libero u našoj zadnjoj liniji. U takvim okolnostima ostanemo „razvučeni“ na 70 metara i bude većih problema.

Pojačanje - Tražim veznog igrača, nemam što tajiti, tražimo ga već dugo. Osnovni je problem u tomu što premalo trčimo bez lopte. Marić se natrčao i za Hentyja i za Lopu, a mi nikako ne ulazimo suparniku iza leđa. Jednostavno, premalo je tu bilo trke, premalo rizika, onda to ispadne i kukavički na kraju. Uz sve to, ne možemo si ponovno dopustiti da ovako primimo gol...

Tomislav Ivković – U prvom poluvremenu smo bili dosta bolji i trebali smo imati prednost, ali je Malenica bio odličan. Osijek nam ništa nije napravio u napadu, a nije se puno toga, osim pritiska domaćina, promijenilo ni u drugom dijelu. Za Bočkaja su onakvi „slobodnjaci“ uvijek i više od pola gola, pa sam znao da će ga zabiti. Srećom pa smo u samoj završnici uspjeli izjednačiti. Mišljenja sam da smo ipak mi bili bliže pobjedi od domaćina.