Šteta što prekrasan pogodak Bočkaja iz „slobodnjaka“ ipak nije bio dovoljan za nova tri boda...

Dojam - Teško je i protiv puno slabije momčadi od koprivničke računati na nešto više ako ti cijelo prvo poluvrijeme naprosto „propadne“ jer ništa ne napraviš. Teško je reći što je kočilo Bijelo-plave u tom razdoblju utakmice, a kasnije, kada su krenuli puno trkački žustrije i agresivnije, ne možeš biti siguran da ti se neće potkrasti poneka pogreška iz koje možeš biti kažnjen. Nije Osijek krenuo odmah pritiskati, bio je jalov, pa je obrana Slaven Belupa tek u drugih 45 minuta stavljena na iskušenja. Treba upaliti motore od samoga početka, bez pretjeranog respekta i „pardona“. Drugo poluvrijeme smo ipak gledali boljeg domaćina, no u globalu to nikako nije bila partija koju ćemo duže pamtiti.

Potez – način na koji Petar Bočnjak izvodi slobodne udarce sada već postaje epopeja! Dobro je rekao trener Koprivničana Ivković – kada je prekid u toj zoni, u idealnoj situaciji za našeg ubojitog ljevaka, praktički si već primio gol. Opet je Pero majstorski prebacio „živi zid“, ovaj puta sa 18 metara i dobro da je Zekić prethodno vikao s klupe Hajradinoviću da mu slučajno ne „preotme“  loptu, iako Bočkaj obično zabija s nešto veće udaljenosti od ove... Osijek u njemu ima igrača kojega je uvijek dobro imati na terenu jer je u takvim situacijama daleko najubojiti od svih u HNL-u!

Momčad – ne govori se uzalud da momčad prvenstveno mora biti kompaktna da bi pobjeđivala. Osječani to ovaj puta nisu bili. Bez odlučnosti, pa i rizika u nekim situacijama, teško je profitirati i nadmudriti protivnika. Ako je Osijek protiv Hajduka, Rudeša i Istre, pa i Rangersa u Europi, imao jasno izražen stav nametnuti se gostima, onda to očekujemo i protiv Slaven Belupa koji je solidna momčad, ali ne i goropadna da se protiv nje ne krene punim gasom. Šteta što prekrasan pogodak Bočkaja nije valoriziran pobjedom.

Atmosfera – izgubljena su dva, doduše, planirana boda, ali ne može se govoriti o nekakvom većem kiksu. Ni Dinamo nije pobijedio Rudeša u Maksimiru, Hajduk je remizirao na Poljudu s Lokomotivom i doživio debakl protiv Gorice, nema ni Rijeka maksimalan domaći učinak... Prema tomu, nema mjesta nekom većem razočaranju u tom, bodovnom smislu. Naravno da smo se nadali i četvrtoj pobjedi u Gradskom vrtu, ali ne ide baš uvijek sve po planu i željama. No, protiv Lokomotive treba jače „zapeti“ da bi i dojam i učinak na kraju bio bolji.