Bivši kapetan Osijeka je treneru Gerrardu napomenuo da bi albanski reprezentativac bio idealan napadač za „Gerse“...

Odmah nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor s Rangersom, javio nam se se sada već bivši nogometaš Osijeka Eros Grezda. Nakon Borne Barišića, on je ovoga ljeta već drugi prvotimac Bijelo-plavih koji je završio na Ibroxu i to prilično iznenađujuće, za mnoge...

I za mene samoga! Iskreno, nisam to očekivao jer sam duže vrijeme bio ozlijeđen. Bog je očito imao neki plan za mene i pojavio se iznenada Rangers kojemu se ozlijedio igrač upravo na mojoj poziciji i hitno su mu tražili zamjenu. Tada me je Borna spomenuo treneru Gerrardu i on je u nekoliko dana pogledao valjda dvadesetak utakmica u kojima sam nastupao za Osijek i Albaniju te na kraju odlučio krenuti u realizaciju transfera, ističe Grezda.

„Osijeku hvala i neka je sretno Bijelo-plavima“

Zanimljivo je istaknuti da je Grezda prvi igrač kojega su „Gersi“ angažirali, a da ga nisu gledali uživo, dakle, suprotnoj svojoj ustaljenoj praksi. Očito je Eros ostavio odličan dojam na Gerrarda u tim susretima koje je menadžer Rangersa odlučio pogledati.

Borna je, dakle, odigrao veliku ulogu jer je sve inicirao. Popričali smo dvije minute i za mene nije bilo nikakve dvojbe da karijeru želim nastaviti u Škotskoj. Velik je to klub, sa sjajnim navijačima, iznimne tradicije i sigurno je ovo iskorak u mojoj karijeri. U ponedjeljak ću dobiti radnu dozvolu i vesele me susreti u Europskoj ligi, posebno protiv bivšeg suigrača Matea Baraća koji je u bečkom Rapidu. Zahvaljujem svima u Gradskom vrtu, predsjedniku Meštroviću, treneru Zekiću, sportskom direktoru Petroviću i svima ostalima s kojima sam surađivao, a ovom prilikom pozdravljam i sve dosadašnje suigrače i želim im puno sreće i uspjeha u svim sljedećim utakmicama. Veliko hvala i navijačima Osijeka s kojima sam imao odličan odnos tijekom proteklih godinu dana.

Jedan od najvećih transfera u klupskoj povijesti

U povodu ovoga transfera oglasio se i Alen Petrović, koji  je prvenstveno istaknuo da se Grezdu nije moglo zadržati u Osijeku:

Riječ je o klauzuli koju je imao u svom ugovoru, ali i o njegovoj želji za odlaskom koju je iskazao u našim razgovorima. S jedne strane je to dobar klupski posao, budući da je riječ o jednom od najvećih transfera u povijesti Osijeka, a igrački gledajući nam je žao što nije ostao barem još jednu sezonu, kako smo i planirali. Očito nije moglo biti drugačije od ovakvog raspleta.

Može se i iz Osijeka u pravi europski klub

Osječki je sportski direktor podsjetio da je Grezda u ljeto prošle godine doveden iz Lokomotive za puno, puno manji iznos od onoga kojega će NK Osijek inkasirati njegovim odlaskom.

Eto još jednog primjera kako kvalitetni igrači izravno iz Gradskog vrta mogu biti transferirani u poznate europske klubove. Nastojat ćemo u budućnosti doći do te razine da takve igrače što duže ostavimo u svom kadru, ali znate i sami da je to teško na europskom tržištu. Svi mi u Osijeku Erosu želimo sve najbolje u nastavku karijere, no i odmah smo krenuli u potragu za igračem koji bi ga mogao kvalitetno zamijeniti u našim redovima, zaključio je Petrović.