Finac je jedan od najvećih skandinavskih talenata, ima 19 godina, igra na krilnoj poziciji, a stiže iz francuskog Caena.

Nekoliko sati prije isteka prijelaznog roka Nogometni klub Osijek angažirao je još jednog novog igrača. Bit će to prvi Skandinavac koji dolazi u Gradski vrt, 19-godišnji Finac Timo Stavitski (1999. godište), visok 180 centimetara i težak 78 kilograma. Dešnjak je i igra na krilnoj poziciji, a među Bijelo-plave je na jednogodišnju posudbu stigao iz francuskog prvoligaša Caena. Tamo je Stavitski bio najmlađi prvotimac, no unatoč tomu je dobio priliku zaigrati u Ligue 1 i to protiv najbolje francuske i ponajbolje europske momčadi, pariškog PSG-a...

Nedavno igrao protiv Neymara, Buffona...

Timo je, naime, 12. kolovoza ove godine dobio priliku u posljednjih 13 minuta ogleda s Neymarom, Di Marijom, Buffonom, Silvom i ostalima koji su u toj utakmici slavili s 3:0. Za mladog Finca kažu i pišu da je jedan od najvećih nogometnih talenata Skandinavije, o čemu svjedoči i spoznaja da je bio na probi i u slavnoj Barceloni! U Caen je stigao u siječnju ove godine iz finskog RoPS-a u transferu vrijednom 600.000 eura i do sada je za prvu momčad odigrao devet susreta. U RoPS-u je nastupio 29 puta u državnom prvenstvu i postigao dva gola i to kao 18-godišnji tinejdžer koji je još imao pravo nastupa i za juniore.

Standardan u U-19 reprezentaciji

Stavitski je standardni član U-19 reprezentacije Finske u kojoj je 11 puta bio u momčadi, a prethodno je standardno igrao i za mlađe nacionalne vrste svoje zemlje. Iako je primarno desno krilo, znao je zaigrati i uz drugu out-liniju. S Caenom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a trenutno je na Transfermarktu procijenjen na 500.000 eura. U Gradskom vrtu vjeruju da će se brzo prilagoditi na novu sredinu i nametnuti se stručnom stožeru naše najbolje momčadi u nastavku sezone. Dobrodošao Timo i želimo ti puno sreće i što boljih igara u našem Klubu!

Foto: SM Caen