Uvijek je u takvim susretima „recept“ u pojačanoj agresivnosti i odlučnosti te hrabrosti namenuti se protivniku.

Sastaju se ove subotnje večeri u Gradskom vrtu (21,00) dvije momčadi koje su odmah iza Dinama i Rijeke na prvenstvenoj ljestvici, Osijek i Lokomotiva. Imaju isti broj bodova, a Osječani su trenutno bolje plasirani zbog jednog pogotka više u plusu kada je riječ o gol-razlici. Nepotrebno je vraćati se na prijašnje susrete ovih protivnika na našem stadionu i podsjećati na tradiciju jer to sigurno neće biti presudno u ovih 90 i nešto više minuta.

Ponajbolji napad na ponajbolju obranu

Bijelo-plavi su uz Riječane s 12 postignutih pogodaka u pet odigranih prvenstvenih kola najefikasnija momčad HNL-a. S druge strane, „Lokosi“ su uz Dinamo primili najmanje golova, samo tri i trenutno se mogu pohvaliti ponajboljom obranom za što su svakako zaslužni i  vrlo pokretljivi igrači u sredini terena. Izvjesno je, i u tomu trener Zekić ne pretjeruje, da će njegovi izabranici morati odigrati puno bolje nego protiv Slaven Belupa u prošlom kolu ili u odnosu na ono što su prije toga pokazali u Maksimiru. Zapravo je „recept“ otprilike uvijek isti. Agresivnost i odlučnost, hrabrost da se nametneš protivniku i pokazuješ mu svake minute na terenu da će teško nešto izvući u tvome „dvorištu“.

Pritisak uz pojačani rizik

Nekakvo čekanje, odmjeravanje snaga ili taktiziranje obično u ovakvim susretima ne donosi priželjkivani učinak, nego se najčešće samo izgubi značajan dio vremena u kojemu se, uz jači pritisak i veću dozu rizika, moglo napraviti puno više. Bitno je imati taj pobjednički gard jer se onda i suparnik drukčije postavlja i ponaša, ako mu se ne ostavlja vremena i prostora za razigravanje. Osijek će morati imati prilično rastrčane i raspoložene veznjake i agilne napadače koji će se stalno „zabadati“  između gostujućih linija i tražiti poziciju iza leđa njihovih stopera. Jasno je da će i osječka obrana morati položiti ispit na način da se ovaj puta ne ponovi neka od situacija iz prethodnih utakmica, a znamo kako su nam protivnici najčešće pogađali mrežu...