Stručni stožer je odlučio povesti 27 igrača, među kojima su i neki mladići iz redova Osijeka II.

Nogometaši Osijeka ove srijede kreću za Veliku gdje će odraditi mini-ciklus priprema tijekom prvenstvene stanke u HNL-u, uvjetovane obvezama hrvatske reprezentacije, protiv Portugala i Španjolske. Stručni stožer je odlučio povesti na put 27 igrača, a to su: Malenica, Santini, Ivušić, Antolović, Škorić, Tomelin, Grgić, Šorša, Janža, Pušić, Pilj, M' Pinda, Kamenar, Lopa, Pervan, Hajradinović, Bočkaj, Henty, Marić, Boban i Stavitski, te Durdov, Kuprešak, Bliznac i Benić iz Osijeka II uz Mitchella i Bagadura koji su došli na probu.

Zekić poveo Bagadura i Mitchella

Obojica su igrala u utorak u Donjem gradu protiv vinkovačke Cibalije, a riječ je o dvojici centralnih braniča. Adam Mitchell je Novozelanđanin, rođen u Vrgorcu jer mu je majka Hrvatica. U Osijek je stigao iz U-23 momčadi engleskog Boltona, a prethodno je bio u Srbiji i Sloveniji. Nastupao je za mlađe selekcije Novog Zelanda, a u ožujku je zabilježio i debi u A reprezentaciji. Ricardo Bagadur ima 22 godine kao i Mitchell te je trenutno bez kluba. Riječ je o Riječaninu, nekadašnjem mladom hrvatskom reprezentativcu, koji je 2014. otišao u Fiorentinu za pola milijuna eura, a ubilježio je i jedan nastup u Serie A. Potom je išao na posudbe u talijanske drugoligaške i trećeligaške klubove. Sada će ih Zekić obojicu vidjeti na treninzima, pa će se i oni imati priliku nametnuti tijekom boravka u „Zlatnoj dolini“.

Odstuni Mudražija, Ćavar i Radeljić

Među putnicima za Veliku nema Mudražije koji je s U-21 reprezentacijom Hrvatske, te Ćavara i Radeljića zbog njihovih obveza prema mladoj nacionalnoj vrsti Bosne i Hercegovine. Lončar i Štrkalj su ostali na raspolaganju Dini Skenderu u momčadi Osijeka II koju u nedjelju očekuje prvenstveni drugoligaški dvoboj s BSK-om u Bijelom Brdu. Na putu prema požeškom kraju Osječani će se zaustaviti u Starom Slatniku gdje će danas (srijeda) od 17,30 igrati protiv nižerazrednog Svačića dok će u subotu u Velikoj imati pravu provjeru protiv BiH premier ligaša, tuzlanske Slobode s početkom u 17 sati.