Susret našeg i BiH prvoligaša igra se na terenu SRC Velika s početkom u 17 sati uz live stream prijenos.

Subota je dan za provjeru Bijelo-plavih na kraju mini-priprema koje odrađuju u Velikoj. Nakon nekoliko napornih treninga u nizu, došlo je vrijeme i za odigravanje kontrolne utakmice, ovaj puta protiv tuzlanske Slobode. Riječ je o premier-ligašu susjedne Bosne i Hercegovine koji trenutno zauzima sedmo mjesto na ljestvici nakon osam odigranih kola.

Alispahić, Husejinović, Baraban…

Tuzlaci su pritom ostvarili tri pobjede uz dva remija i tri poraza, a gol-razlika im je 5:4. Vidljivo je, dakle, da malo golova zabijaju, no još su manje i primili, tako da i to treba uzeti u obzir. Riječ je o vrlo iskusnoj momčadi u kojoj je više tridesetogodišnjaka, a ima i hrvatskoj javnosti – poznatih imena. Prije svih mislimo na Mehmeda Alispahića, bivšeg nogometaša Dinama, Rijeke, Sarajeva i Šibenika te Saida Husejinovića koji je svojedobno bio u Werderu, Dinamu i Sarajevu iz kojega je stigao na Tušanj. Nama Osječanima jako dobro je poznat i Ivan Baraban, naš bivši prvotimac koji je Tuzlacima pristupio iz Širokog Brijega. Trener im je Zlatan Nalić koji je Slobodu preuzeo uoči trećeg prvenstvenog kola kada je smijenjen njegov prethodnik Milenko Bošnjaković.

Pušića svladala temperatura

Što se Osijeka tiče, u ovom susretu neće biti mladih reprezentativaca Roberta Mudražije, Stjepana Radeljića i Marijana Ćavara kao ni Domagoja Pušića kojega je u petak popodne svladala temperatura. Dakako, za igru još nisu spremni Gabrijel Boban i Marin Pilj bez obzira na to što su sa suigračima u Velikoj. Izvjesno je da će trener Zoran Zekić pružiti priliku svim igračima, samo im treba rasporediti odgovarajuću minutažu. Ovdje su i četvorica mladića: Ivan Durdov, Mihael Kuprešak, Adam Benić i Tomislav Bliznac koji također priželjkuju još jedan nastup, nakon što su zaigrali u Starom Slatiniku. Igrat će se na terenu SRC Velika s početkom u 17 sati, a NK Osijek osigurao je live stream prijenos kojega možete pratiti na našoj web stranici.