Trener Osijeka je pohvalio angažman igrača u Velikoj, a u pozitivne dojmove ubraja se i pobjeda nad Slobodom.

Trener Osječana Zoran Zekić vrlo pozitivno se očitovao o radu i angažmanu svoje momčadi tijekom trodnevnih aktivnosti u Velikoj. Pripreme je ocijenio vrlo uspješnima, uključujući i provjeru s tuzlanskom Slobodom (1:0).

Moram priznati da sam jako zadovoljan i nadam se da nas to neće zavarati. Odradili smo zaista četiri odlična treninga, a utakmicu smo odigrali s kombiniranom momčadi. Znate i sami da su nam neki igrači otišli, neki drugi su nam pristigli i kada se svim raspoloživim igračima pruži prigoda, onda je teško igrati u visokom ritmu, ali je ipak bilo dobro. Osjetio se umor od intenzivnih treninga, a i probali smo određene stvari u igri. Htjeli smo malo više opteretiti našu obranu i veznu liniju, pa smo 60-70 minuta puštali protivnika da nam dolazi 10 na 7 na našoj polovici terena. Generalno govoreći, zaista mogu biti zadovoljan jer smo ispunili plan u Velikoj. Idućega tjedno ćemo sve to još malo taktički nadograditi i vjerujem – biti spremni za Rijeku, rekao je Zekić.

Drugo poluvrijeme je bilo bolje

Gledajući i vrednujući samo ogled s Tuzlacima, osječki kormilar je imao i zamjerki na igru svoju momčadi, prvenstveno u prvih 45 minuta:

U prvom dijelu, osim Lope, baš i nismo imali raspoloženog igrača prema naprijed tim više što smo napadače pustili da igraju samo u toj ofanzivnoj fazi ne tražeći drugo od njih. Međutim, niti smo imali prave dubinske lopte prema njima, niti su se oni baš najbolje kretali i tražili prostor. U drugom dijelu je to izgledalo dosta bolje i sretan sam da su i ovi naši juniori pokazali puno dobrih stvari ne samo na utakmici, nego i tijekom cijelih mini-priprema. Mislim da su pokazali da Osijek neće imati problema u budućnosti što se tiče domaćeg kadra.

Bagadur bi mogao ostati

U osječkim redovima nastupio je i Ricardo Bagadur, 22-godišnji Riječanin koji je nakon nekoliko drugoligaških klubova u Italiji u potrazi za novim angažmanom. Prvo je igrao za Osijek II s Cibalijom, a sada ga je Zekić odlučio provjeriti i u prvoj momčadi Bijelo-plavih.

Moram naglasiti da je on došao na probu u B momčad. Odigrao je ovaj susret na zadovoljavajući način, vidi se, doduše, da nije neko vrijeme bio u natjecateljskom ritmu i odigrao pravu utakmicu. No, mislim da bi kroz nastupe za Osijek II mogao doći na potrebnu razinu. Snažan je i čvrst u dvobojima, dobro se postavlja, malo su mu problematične bile dubinske lopte, ali se to sve ispravlja kroz treninge. Mislim da u njemu možemo dobiti ono što nam još treba.