Naš je napadač rekreativno bio na treningu Bijelo-plavih, a idućega mjeseca očekuje ga nova kontrola.

Na jutarnjem treningu u srijedu bio je i Muzafer Ejupi. Nije riječ, ovom prigodom, o njegovom povratku na teren, nego je makedonski napadač iskoristio dolazak u Osijek da bi se malo razgibao i „podružio“ s loptom na glavnom terenu stadiona u Gradskom vrtu.

Poznato je kako je Ejupi još proljetos osjetio zdravstvene tegobe, a nakon temeljitih liječničkih pregleda utvrđeni su problemi s bubrezima koji su ga na duže vrijeme udaljili iz momčadi i trenažnih aktivnosti.

Naravno da mi nedostaju nogomet i utakmice! Nikada nisam bio u ovakvoj i sličnoj situaciji i teško se na nju naviknuti. Moram biti strpljiv, discipliniran u provođenju terapije koju imam i čekati sljedeću kontrolu, rekao nam je donedavno najbolji strijelac Bijelo-plavih.

Da se mišići ne opuste

Ne smije se Muzo još uvijek izlagati većim tjelesnim naporima, a lopta ga je „povukla“, pa je malo asistirao suigračima te pucao „slobodnjake“ i jedanaesterce našim vratarima.

I dok sam kod kuće u Skoplju nisam neaktivan, već radim ono što mi je potrebno da se mišići sasvim ne opuste. Postoji neka granica u smislu opterećenja i jasno je da ne pretjerujem nego osjetim kada i puls „govori“ da bih trebao stati.

Sve u dogovoru s liječnicima

Ejupi je često viđen u gradu na Dravi, bez obzira što nije u mogućnosti trenirati. Bio je na više europskih i prvenstvenih utakmica, a iskoristio je priliku upoznati i nove suigrače.

Naravno da dolazim iako to baš i nije kratka relacija od Skoplja do Osijeka. Doći ću i za vrijeme iduće prvenstvene stanke, u listopadu, a tada ću već imati i neki plan i program rada, dakako u dogovoru s liječnicima. Doduše, do prosinca neću znati ništa konkretnije, ali sam strpljiv i optimističan i vjerujem kako ću se vratiti onim pravim treninzima.