Osječki Ukrajinac optimistično iščekuje derbi u kojem će drugoplasirani Osijek igrati s trećeplasiranom Rijekom na Rujevici.

Osječani put Kvarnera kreću u subotu ujutro, a ogled s Riječanima na rasporedu je u nedjelju od 19 sati. Momčad se nekako „u hodu“ kompletirala ovoga tjedna, a među igračima je prisutan optimizam uoči derbija. Tomu svjedoči i izjava našeg ofanzivnog veznjaka, Dmytra Lope:

Dobro smo i ozbiljno trenirali za utakmicu s Rijekom. Imali smo deset dana rada i na taktici i na snazi, osobno mislim da smo to kvalitetno iskoristili. Idemo na teško gostovanje na Rujevicu, moramo dati sve od sebe i nastojati pobijediti, hrabro je poručio osječki Ukrajinac.

Uvijek na sva tri boda

Lopa je, inače, uvijek optimističan, no jasno je da će Bijelo-plavi s viceprvakom Hrvatske imati vrlo zahtjevnu borbu za prvenstvene bodove.

Bez obzira gdje i protiv koga igramo, mislim da u svakom susretu trebamo ići na pobjedu, na sva tri boda. Takva su mi razmišljanja i uoči nedjeljnog susreta s Riječanima. Nadam se najboljem.

Pitali smo Dmytra je li i osobno spreman i raspoložen biti na visokoj razini u derbiju?

Jesam. Dobro treniramo, nadam se da ćemo dobro i odigrati i pobijediti. Potom ćemo razmišljati o Kupu i idućim utakmicama koje nas čekaju. Prvo svi zajedno moramo kvalitetno odraditi utakmicu s Rijekom.