Osječani su prošle sezone uspjeli slaviti u gostima kod Rijeke, a istu želju imaju i ovaj puta.

Na redu je treći derbi Osječana ove sezone u borbi za bodove. U prethodna dva bili su polovično uspješni, prvo su uvjerljivo svladali Hajduk, a potom su poraženi u Maksimiru. I pritom su ostavili sasvim oprečan dojam. Protiv Splićana su u Gradskom vrtu odigrali najbolju partiju još od početka lipanjskih priprema, dok su u Maksimiru ostali previše suzdržani i to im je bio najslabiji nastup u posljednja dva mjeseca. Vidjet ćemo ove nedjelje u kakvom će se izdanju naš prvoligaš prezentirati na Rujevici protiv još jedne momčadi iz „Velike četvorke“ hrvatskog nogometa.

Veliki ispit za Škorića i suigrače

Rijeka je trenutno stepenicu niže u odnosu na drugoplasirane Bijelo-plave s bodom manje. Dakle, morao bi to biti istinski derbi i to je ono što  Zekić prvenstveno i želi od svojih igrača. Da utakmici i protivniku pristupe  na takav način da opravdaju poziciju koju zauzimaju na ljestvici , pa i rejting kojega imaju. I zbog činjenice da će domaćin biti posebno „nabrušen“ i željan pobjede, a kvaliteta mu i dalje nije upitna, ovaj će susret biti veliki ispit za Škorića i suigrače te ponuditi određene odgovore koje, možda, još nismo dobili od početka Prvenstva. Uostalom, puno očekuju i navijači, vjerujući da su Bijelo-plavi u stanju ostati ispred Riječana i nakon nedjeljnog dvoboja na Kvarneru.

Sastaju se dvije najefikasnije momčadi

Kekova momčad nije na svom terenu dobila Hajduk, pred domaćom publikom je kiksala u Europi s norveškim Sarpsborgom, niti Istra nije poražena otišla s ovoga gostovanja, tako da i Osijek zasigurno ima svoje planove protiv viceprvaka Hrvatske. Kako bi ih ostvario, kao primjerice prošle sezone, kada je na Rujevici slavio s 2:1, sigurno će morati imati dosta raspoloženih pojedinaca u svim linijama. Od vratara Malenice, preko rastrčanog i kreativnog veznog reda, do agilnih i agresivnih napadača. Odvažnost pritom ima veliku ulogu jer kada se tako postaviš, suparniku odmah daješ do znanja da si došao po bodove. Više ćemo saznati večeras od 19 sati i vidjeti s kojim će snagama Zekić krenuti u bitku koja  je podjednako značajna i jednima i drugima. Osim toga, sastaju se dvije najefikasnije momčadi u Ligi, pa je utemeljeno vjerovati kako nas očekuje vrlo zanimljiv i uzbudljiv ogled kojega vrijedi pogledati.