Bijelo-plavi su na Rujevici zaigrali napadački, hrabro i odlučno, pa su djelovali opasnije u odnosu na domaćina.

Dojam – Osijek je na Rujevicu istrčao hrabro i odlučno. Vidjelo se od prve minute da će gosti nastojati doći do pobjede u derbiju, bez suvišnog respekta prema domaćinu koji ih je namjeravao prestići na tablici. Prvo je poluvrijeme proteklo u boljoj igri Bijelo-plavih i šteta je što to nije okrunjeno barem jednim pogotkom. Šanse Mudražije i Marića su bile idealne, no ostale su neiskorištene, baš kao i ona jedina riječka, zapravo Heberova, kada je goste spašavao Malenica. Konačna statistika pokazuje da su Osječani uputili čak 12 udaraca (Rijeka je ostala na 7), od toga 7 u okvir vratiju (domaćin 5), pa su mnogi na kraju susreta komentirali da su Osječani ipak djelovali bolje i opasnije. Prilika je bilo sasvim dovoljno i u nastavku (Bočkaj, Mudražija, Marić), dok je pravu šansu za domaćina propustio Escoval čiji je udarac glavom osječki vratar uspio zaustaviti.

Potez – Kakav je majstor Petar Bočkaj u izvođenju slobodnih udaraca, to već svi znaju. Odavno netko u HNL-u nije iskazao takvo umijeće postizanja golova iz prekida, pa je naš Pero već i medijski „opjevan“ jer način na koji on zabija iz takvih situacija je stvarno fascinantan! Prekršaj je bio na 20 metara od riječkih vratiju, doduše s pozicije koja je bolja za dešnjaka, no Bočkajeva je lopta bila tako dobro „navođena“ da je slijeva zaobišla „živi zid“ i završila u desnom kutu ispruženog vratara Sluge koji je ostao prekratak da bi spriječio pogodak. Opet je dečko iz Krapine bio koban za Rijeku na Rujevici, ponovno iz „slobodnjaka“, budući da je tamo zabio i prošle sezone, kada su Osječani osvojili sva tri boda.

Pogreška – Svi su Osječani već na terenu reagirali na detalj iz 15. minute. Marić je lijepo proigrao Mudražiju na lijevoj strani šesnaesterca, naš je veznjak došao pred Slugu koji mu je neutralizirao udarac iz blizine, da bi odbijena lopta, svima je bilo vidljivo, završila na ruci riječkog braniča Mamića. Neshvatljivo je kako u toj situaciji nije bio dosuđen kazneni udarac za goste, posebice jer je glavnom sucu Joviću to mogao i morao signalizirati i dodatni sudac iza riječkih vratiju, Splićanin Strukan.  U svakom slučaju, uopće nije bilo dvojbeno da je u pitanju – jedanaesterac. No, ipak nije dosuđen.