Drugoplasirani prvoligaš mora ovu utakmicu riješiti u svoju korist i potom mirno čekati prvenstveni ogled s Goricom.

U prvom nastupu u Kupu Hrvatske ove sezone Osijek je u srijedu od 15,30 sati gost trećeligaša zapadne skupine, momčadi Zagorca. Jasno je da Bijelo-plavi ni o čemu drugome ne razmišljaju nego o sigurnoj pobjedi i plasmanu u osminu finala jer u Krapinu nisu došli na izlet. Obveza je odraditi utakmicu bez većih stresova i problema na terenu, dakle, uz odgovoran i ozbiljan pristup kao i u svakom dvoboju koji ima natjecateljski značaj.

Smrekar i Poljak poznata imena

Zagorec je loše ušao u sezonu Treće HNL Zapad jer u dosadašnja četiri kola nije uspio osvojiti ni bod. Svladali su ga Vinogradar (2:0), Vrbovec (2:3), Krk (1:0) i Orijent (1:4), a jedinu pobjedu ostvarili su u pretkolu Kupa, kada su na domaćem terenu visoko svladali nižerazredni Libertas čak s 9:0. U tom dvoboju iskazao se iskusni napadač Matija Smrekar postigavši pet golova. On nam je poznat iz vremena dok je igrao u Varteksu, francuskom Sedanu, belgijskom Charleroiu, slovenskim klubovima Mariboru i Zavrču, rumunjskom Panduriju, a prije Zagorca bio je i u malteškoj Birkirkari. U vrijeme dok je za kormilom Osječana bio Dražen Besek, spominjao se i kao naše moguće pojačanje, no od toga ipak nije bilo ništa. Još jedan njegov aktualni suigrač je nekada ostvario puno nastupa u HNL-u. Riječ je o 34-godišnjem veznjaku Stjepanu Poljaku koji je bio u Interu, Slaven Belupu, zatim u Turskoj i Azerbajdžanu, da bi karijeru odlučio završiti u Krapini…

Ovaj puta prilika - pričuvama

Njih su dvojica sigurno i glavne poluge današnjeg protivnika Bijelo-plavih i trebat će pripaziti da ne pokažu nešto  iz vremena dok su bili protagonisti na prvoligaškim travnjacima. Zoran Zekić je odlučio pružiti priliku igračima koji su do sada uglavnom bili u pričuvi, pa ćemo ovom prigodom vidjeti Santinija, Šoršu, Radeljića, prvi puta i 18-godišnjeg Šutala koji je stoper u Osijeku II, Kamenara, Pervana, Lopu, Štrkalja te novopridošle Ćavara i Stavitskog… Standardni prvotimci će ostati na klupi, a neki neće biti ni u zapisniku. U svakom slučaju, Osijek ima obvezu preskočiti prvu prepreku u natjecanju koje mu je podjednako važno kao i prvenstvena utrka. Drugoplasirani prvoligaš mora opravdati ugled i očekivanja i potom mirno čekati ogled za bodove s Goricom.