Utakmica u Gradskom vrtu počinje u 16,30, a Osječani odlučno žele bodove za ostanak pri samome vrhu HNL-a.

U najavi današnje utakmice, još nam se u mislima pojavi derbi na Rujevici gdje je Osijek izgledao hrabro i odlučno, pa je šteta što su mu izmaknula i preostala dva boda. No, ne treba za njima previše žaliti nego nastaviti s dobrim igrama, pa će i bodovni učinak zasigurno biti zadovoljavajući. Novo iskušenje je u ogledu s vrlo dobrom Goricom koja nam ove subote stiže u Gradski vrt. Jasno je da bi Bijelo-plavi nakon susreta bili zadovoljni jedino s pobjedom, pa se tako namjeravaju i postaviti na terenu, autoritativno i agresivno.

Gorica više nije nepoznanica

Rekao je Zoran Zekić da mu momčad ne smije „glavinjati“  i zaboraviti na neke obvezne stvari u igri. Kontinuirani napad i pritisak ne smije ostati bez osigurača, odnosno onih koji će neutralizirati gostujuće pokušaje da naprave nešto više pred osječkim vratima. Imaju Goričani dobru kontru i polukontru, znaju razviti vrlo opasne napade i po krilima i centrali, a dosad su protivničkim obranama najviše muka zadavali stranci, Poljak  Zwolinski, Nigerijac Atiemwen i Miya iz Ugande. Očito je novi prvoligaš pogodio s pojačanjima i treba ih shvatiti najozbiljnije, što i neće biti upitno jer nisu više prva kola u prvenstvu, kada je još bilo dosta nepoznanica.

Poziv navijačima, ovo nam je važno dobiti!

Iako je u četiri posljednja nastupa Osijek postigao pet golova, nakon osam odigranih utakmica i dalje je najefikasnija momčad HNL-a s ukupno 15 pogodaka. Malo su nam se napadači pritajli i čekamo na njihovu učinkovitu reakciju. Odnosi se to na udarni tandem Marić-Henty za kojega vjerujemo da će proraditi pred domaćom publikom što je važno i za momčad u cjelini. Do sada je vezni red najbolje funkcionirao, pa su golovi često dolazili i padali kao plod lijepih akcija ili pak pojedinačnih bljeskova i majstorskih poteza nekoga od osječkih prvotimaca. I u subotu ćemo od 16,30 sati trebati dosta onih na travnjaku koji će biti na visokoj razini, da bi bodovi ostali u našem dvorištu. A igrači očekuju pravu potporu i veći broj svojih navijača jer smo drugi na ljestvici. Osim toga, nakon Gorice na svoj stadion Bijelo-plavi se vraćaju tek početkom studenoga. Stoga bi zaista bilo lijepo da ovaj puta imamo i pravi ugođaj na tribinama.