Naš je kormilar iskazao zadovoljstvo načinom na koji je njegova momčad opravdala ulogu favorita.

Kada se protivnika na njegovom terenu svlada s uvjerljivih 3:0, jasno je i da trener mora biti sasvim zadovoljan. Osijek je ostvario ono po što je došao u Zaprešić, potvrdio ulogu favorita i osvojio bodove koji su mu itekako bitni.

Mislim da smo zauzeli pravi stav od početka. Tražili smo igru, posjed i dubinu u igri. Imali smo samo jedno kraće razdoblje u kojem je Inter bio poduzetniji i malo nas stisnuo iako nije opasnije prijetio, dok je sve ostalo bilo na našoj strani. Dogovorili smo se u poluvremenu da još više pritisnemo uz bolju koncentraciju i uspjeli smo to riješili u svoju korist. Zabili smo gol u pravo vrijeme, kasnije je Bočkaj opet majstorski pogodio iz „slobodnjaka“, da bismo u završnici, s igračem više, došli i do uvjerljive pobjede.

Marić prekinuo seriju promašaja

Svakako je važna i činjenica da se Marić nakon dužeg vremena upisao među strijelce, kako bi bez suvišnog opterećenja mogao iščekivati sljedeće utakmice…

Da, konačno je zabio. To je ono što smo najavljivali, vjerujući u njega. Bez obzira na neučinkovitost u prethodnim susretima, on nama dosta znači u igri. I u ovoj utakmici je, prije postignutog pogotka, imao dvije šanse, a drago mi je da je konačno proradio. Vjerujem da će mu se sada otvoriti, da će dobro i koncentrirano raditi na treninzima kako bi onda bio pravi kada je najpotrebnije.

„Sada imamo priliku odigrati pravi derbi“

Novinari su Zekića odmah pitali i za ono što Osječanima slijedi idućega vikenda, a to je gostovanje na Poljudu:

Treba nam kontinuitet dobrih rezultata. Glupo je vraćati se unatrag, ali još ne mogu prežaliti promašaje protiv Gorice u Gradskom vrtu, kada smo zaslužili sva tri boda. Svaka je utakmica zaista teška, Liga je dosta izjednačena i baš nikoga nije lako pobijediti. Sada imamo priliku odigrati pravi derbi, no morat ćemo tamo biti puno čvršći i agresivniji, s puno boljim protokom lopte. Koliko sam uspio pogledati derbi Hajduka i Dinama, vidio sam da je domaćin bio na rubu fanatizma s dosta destrukcije u svojoj igri. Očekujem da će protiv nas biti opasniji i odlučniji. Morat ćemo se na to dobro pripremiti i pokazati se na Poljudu u najboljem izdanju.

Skupo plaćena neopreznost domaćina

Zaprešićane je s klupe, u odsutnosti kažnjenog Samira Toplaka, vodio njegov pomoćnik Branko Lađević koji je izjavio:

Osijek je bio bolji i konkretniji i na kraju nas je zasluženo pobijedio. Mi smo u prvom poluvremenu uspjeli odigrati bez primljenog pogotka unatoč pogreškama koje smo i tada iskazali u našoj zadnjoj liniji. No, dobili smo prvi gol nakon velike neopreznosti našega igrača koji je bio u posjedu lopte. Kada nam je drugi žuti karton dobio Dalić, odmah smo iz tog prekida primili i drugi gol te je bilo jasno da ćemo ostati bez ijednog boda.