Osječani su već u prvom dijelu trebali imati vodstvo, no u nastavku su u tri navrata pogodili mrežu uz još puno prigoda.

Dojam – Kvaliteta je u svakom slučaju došla do izražaja ili je još bolje zaključiti – razlika u kvaliteti. Osijek je neupitno bolja momčad od Intera, a već je u prvom poluvremenu trebao imati barem minimalnu prednost s obzirom na pogođenu vratnicu Pušića i još jednu veliku šansu koju je imao Grgić. Domaćin je samo u početku ozbiljnije priprijetio preko Vukčevića i to je bilo sve, bez pravog pokušaja i udarca u okvir vratiju. Osječanima se otvorilo u nastavku, nismo predugo čekali na vodeći pogodak, da bi isključenje Dalića neposredno uoči drugog pogotka potpuno odredilo daljnji tijek susreta. Gosti su mogli postići i više od tri gola jer su stalno dolazili u opasne situacije, a Interovci su jedva čekali kraj utakmice.

Potez – Opet se Petar Bočkaj pobrinuo da bude u jednoj od glavnih uloga. Prva dva slobodna udarca u Zaprešiću nije izveo dovoljno koncentrirano, a onda je u 71. minuti opet uspio pogoditi mrežu iz prekida. Loptu je namjestio na samome rubu kaznenog prostora, puno je igrača bilo ispred njega u „živom zidu“ jer znaju i u Interu kakav je Pero majstor u takvim situacijama. No, ni to nije pomoglo vrataru Matkoviću. Gađao je Bočkaj ovaj puta prizemno, poslao loptu ispod Andrićevih nogu u lijevi kut i pokazao da je njegov repertoar vrlo raznovrstan. Može i preko „zida“, može i pokraj njega, može i ovako, kako sam kaže „podmornicom“, može iz punoga šuta ili lagano plasirajući… kako god, on učestalo pogađa!

Izdvojeno – Koliko je važno biti borben i uporan te maksimalno koncentriran najbolje smo vidjeli u 67. minuti susreta. Domaći veznjak Vukčević je imao loptu u svojim nogama blizu korner zastavice uz lijevu aut-liniju, ali je bio prilično neodlučan. Osjetio je to i na pravi način reagirao Erik Janža, u punom trku krenuo prema njemu, zatim uklizao i bez prekršaja odnio loptu. Odmah se u sekundi pridigao i krenuo bez pratnje u šesnaesterac. I tada je zadržao maksimalnu koncentraciju, vrlo točno proigravši Marića u petercu, a osječkog napadača stoper Dalić nije uspio spriječiti da goste dovede u zasluženo vodstvo. Barem pola toga pogotka uistinu se mora pripisati našem Slovencu.