Došao je kraj i njegovoj golgeterskoj apstinenciji, a važno je bilo i da je taj pogodak Osječanima otvorio put do pobjede.

Dočekao je Mirko Marić kraj svoje golgeterske apstinencije. Nakon šest kola u kojima nije uspjevao postići pogodak, protiv Intera se upisao u strijelce, a važno je i to da je pritom prvi zatresao suparničku mrežu, kada je trebalo „otvoriti“ protivnika. 

Mislim da smo od prve minute apsolutno dominirali. Stvorili smo i u ovoj utakmici pregršt prilika i na kraju zasluženo slavili s 3:0. Sve ono što smo se dogovorili prije početka susreta mislim da smo u potpunosti ispunili i na kraju uvjerljivo pobijedili, istaknuo je Marić.

Vjerovali da će doći i golovi

Osječanima se otvorilo u drugom poluvremenu kada su postigli sva tri pogotka kojima su okrunili bolju igru i stalnu dominaciju na terenu.

Imali smo dosta tih situacija u kojima nismo uspjeli zabiti, ali smo vjerovali da će golovi sigurno doći ako nastavimo tako igrati i dominirati. U drugih 45 minuta smo bili dosta efikasni.

Što se tiče njegova nastupa, Mirko nije posebno potencirao pogodak kojega je dugo čekao:

Uvijek je najvažniji rezultat. Postigli smo tri gola, opravdali očekivanja, pokazali što znamo i možemo i idemo dalje. Sada nas očekuje Hajduk, to će sigurno biti derbi. Tamo je uvijek teško igrati, ali smo i prethodne sezone pokazali da možemo na Poljudu biti uspješni i osvajati bodove.