Osječani su bili efikasni, u dvadesetak minuta triput su pogodili mrežu domaćina koji im nije zapucao u okvir vratiju.

Osijek je suvereno projurio kroz Zaprešić, bez i najmanje „ogrebotine“. I konačan rezultat odražava odnos snaga na terenu, a nekako je sve od početka „zamirisalo“ na pobjedu gostiju, bez obzira što do 67. minute nisu pronalazili put do suparničke mreže. Ipak nije zavladala nervoza u našoj momčadi i imali smo osjećaj i na tribini da Zekićevi izabranici dolje na terenu vjeruju kako im bodovi ovaj puta neće izmaknuti…

Čak 16 udaraca prema vratima

Ukupno su Bijelo-plavi uputili 16 udaraca prema vratima Intera, osim tri gola pogodili su i vratnicu, a barem su još tri prigode bile one čiste situacije, kada je pogodak „visio u zraku“. Iako nam je nedostajao „motor“ u sredini terena, ozlijeđeni Mudražija, a izvan stroja je ostao i Kamenar koji ga je trebao zamijeniti u toj ulozi, Osječani su dominirali, imali posjed i kontrolu igre, pa domaćin niti jednom u 90 minuta nije uspio uputiti loptu u okvir njihovih vratiju. Stoga je Malenica ostao potpuno nezaposlen. Sasvim je drugačije bilo u šesnaestercu Zaprešićana čiji je vratar Matković u nekoliko navrata spašavao mrežu, ali nije baš mogao sve obraniti. Naš je prvoligaš, uz raspucanu Lokomotivu, najefikasniji u HNL-u i to je također ohrabrujuće za nastavak sezone.

Pušić vrlo dobar, Boban se vratio pogotkom

Gledajući pojedinačno, nekoliko je stvari bitno istaknuti. Marić je zabio i bitno smanjio pritisak kojega je nosio ulazeći u svaku utakmicu. Pušić je nakon dužeg vremena uspio odigrati nekoliko susreta u kontinuitetu, a u subotu je bio jedan od najzapaženijih aktera. Defanzivno je odradio sve što je trebalo, no iskazao se i u kreaciji, posebno sjajnom asistencijom Bobanu kada je u samoj završnici zatresao mrežu i na najbolji način obilježio povratak na travnjak. Henty je, pak, bio prebrz za domaćeg stopera Dalića kojega je natjerao na dva prekršaja za žute kartone, pa je Osijek imao brojčanu prednost što je rutinski (is)koristio. Već smo u našem match-reportu izdvojili i Janžu, poglavito jer je svojom upornošću omogućio Mariću egzekuciju za vodstvo, što je bio jedan od ključnih trenutaka susreta. U svakom slučaju, za Osijek je to bio pravi zalet prije predstojećeg derbija na Poljudu.