Karlo Primorac prisjeća se jedine pobjede Osječana nad Hajdukom u Splitu, kada je bio dvostruki strijelac.

Pripremajući se za nedjeljno gostovanje na Poljudu, Osječani se ne opterećuju tradicijom koja im ne ide u prilog. Doduše, posljednja dva međusobna susreta između Hajduka i Osijeka, odigrana u Splitu, završena su neriješenim rezultatom 1:1, no Bijeli su puno češće slavili na svom terenu nego li su gosti osvajali bod(ove). Jedinu pobjedu osječka je momčad ostvarila 30. travnja 2008. kada je bilo 0:2. Oba je pogotka postigao Karlo Primorac koji sada obnaša dužnost pomoćnog trenera u Osijeku II.

Naravno da mi je ta utakmica ostala kao jedna od najdražih u karijeri! Golove su mi „namjestili“ Hrnčević i Šolić, a ja sam oba puta zabio glavom, po jednom u oba poluvremena. Odigrali smo baš dobro i zaslužili trijumf.

Dvostruko sretni i zadovoljni

Prisjetio se Primorac kako je toga dana bio iznimno sretan, zajedno s svojim tadašnjim „cimerom“ Marinom Skenderom…

Bili smo u hotelskoj sobi kada je njemu javljeno da mu se rodila kćerkica kojoj su njegova supruga i on dali ime Karla. Možete misliti kako se Marin osjećao uzbuđeno, pa smo u odličnom raspoloženju obojica krenuli na Poljud. Baš smo vjerovali da možemo iznenaditi domaćina i to nam je i uspjelo. Prema tome, vraćali smo se kući dvostruko sretni.

Najvažnije je vjerovati u sebe

Što se tiče susreta kojega će Zekićevi izabranici na kraju tjedna odigrati sa Splićanima, Karlo se nada kako će Osječani na kraju biti zadovoljniji od svoga domaćina:

Najvažnije je uvijek vjerovati u sebe i vlastite mogućnosti. Naravno da se može do bodova, a za to treba hrabrosti i odlučnosti što je Osijek pokazao da ima i na gostovanju kod Rijeke, kao i u prošlom kolu u Zaprešiću. Bilo bi sjajno kada bi nakon punih deset godina naša momčad ostvarila drugu pobjedu nad Hajdukom u Splitu.