Nakon duže stanke, Gabrijel se vratio golom protiv Intera u Zaprešiću, a jako bi volio drugi put zabiti na Poljudu…

Gabrijel Boban jedva je dočekao povratak na zeleni teren. Ozljeda ga je mučila puna dva mjeseca, doduše nakratko se uspio vratiti, ali se pokazalo da je ozljeda stopala ipak bila teža. Stoga je opet morao u proces rehabilitacije uz „čizmu“ koju je duže vrijeme nosio da bi napuknuta kost što prije i bolje zarasla.

Zaželio sam se nogometa! Zaista me dugo nije bilo, a igraču je najteže kada gleda suigrače s tribine ili na TV-u. Vrlo sam motiviran i jedva čekam nedjelju i derbi s Hajdukom! Dobro mi je došla i minutaža koju sam dobio u Zaprešiću, još bolje i postignuti pogodak jer svakom napadaču to dobro dođe za samopouzdanje, ističe Boban.

Sretan što tribine neće biti prazne

Gabrijel je poznat kao nepopravljivi optimist. U takvom raspoloženju iščekuje i susret na Poljudu:

Zašto bih skrivao optimizam? Mislim da smo bolji od Hajduka, no to ćemo morati potvrditi pred njihovom publikom. Ne, uopće mi nije krivo što se neće igrati pred praznim tribinama, naprotiv. Jednom sam sa Zagrebom tamo igrao, a da nije bilo gledatelja. Osjećaj je bio čudan, nije to ozračje u kojem se igra nogomet. Uvijek je u Splitu i svim gostujućim momčadima poseban motiv, pa bih osobno želio da bude što više navijača. Čujem da dolaze i naši u lijepom broju, nadam se da ćemo ih razveseliti.

„Vjerujem da ćemo na kraju slaviti“

Što se protivnika tiče, osječki napadač nije propustio konstatirati da se Bijeli dižu pod vodstvom novog trenera…

Vidi se to i po njihovim rezultatima. Stabilizirali su se, sigurno će nas htjeti pobijediti i bodovno nam se približiti. Međutim, vjerujem da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti. Igramo dobro, zaslužili smo bolji učinak od trenutnog, tako da i na Poljudu možemo i moramo biti pravi. Volio bih i drugi put zabiti na Poljudu, iako je i meni i svima ostalima najvažnije ostvariti rezultatski cilj i kući se vratiti sretni i zadovoljni, poručio je Boban.