Naš je trener pohvalio svoju momčad za odličan pristup i prvu Osijekovu pobjedu na Poljudu nakon deset godina!

Još jednom je Osijek bio bolji od Hajduka. Nakon 4:1 u Gradskom vrtu, sada je bilo 2:0 na Poljudu i Bijelo-plavi već nakon 10 odigranih kola imaju 9 bodova više od Splićana i vratili su se na drugo mjesto HNL-a. Njihova je pobjeda u derbiju potpuno zaslužena što su na kraju priznali i Splićani.

Utakmica kakvu sam i predviđao. Ne želim da zvuči bahato, ali smo zaista došli s ciljem da se probamo nametnuti domaćinu, da budemo što okomitiji i brži te pritom što opasniji. Velikim smo dijelom u tome uspjeli, a da smo imali samo malo više mirnoće u zadnjoj trećini terena, malo više mirnoće u pasu, mislim da bi šansi bilo još i više, rekao je Zoran Zekić na konferenciji za novinare.

Znali da trebaju zabiti još jedan

Od samoga početka gosti su se pokazali kompaktnijim i zrelijim takmacem, a ostvarili su i minimalnu prednost koju su u nastavku i povećali.

U poluvremenu smo se dogovorili da ako želimo pobijediti ovdje moramo zabiti još jedan gol. Znali smo da će Hajduk napraviti određeni pritisak, ubacili su još dva napadača, pa se više išlo na preskakanje igre. Pritom nam je bilo bitno da budemo koncentrirani, jaki u skoku i da uzmemo te „druge“ lopte i to smo sve odradili manje-više kvalitetno. Dočekali smo svoju prigodu u kontri i zasluženo pobijedili na Poljudu nakon punih deset godina.

„Pokidali“ se za svaku loptu

Netko je od splitskih izvjestitelja pitao Zekića je li ga iznenadio dosta lošiji Hajduk od onoga što je njegov kolega najavljivao?

Ne bih ja komentirao je li Hajduk bio loš ili ne. Mislim da smo prvenstveno mi bili dobri. Malo me već smeta ta teza nakon svake utakmice koju Osijek pobijedi da je protivnik bio slab. Činjenica je da malo prilika pružamo bilo kojem protivniku i zaista mogu biti ponosan na naše igrače, kako treniraju i rade i kako se ponašaju na terenu. Opet su se „pokidali“ za svaku loptu. Što se domaćina tiče, mogu reći da sam očekivao da će biti nešto agresivniji, posebice nakon svega što sam iz njegovih redova čitao u najavi susreta.

Klub je na pravom putu

Još je nešto osječki trener istaknuo na pressici po svršetku utakmice, odgovarajući na pitanje o brojnim izostancima u svojoj momčadi:

Ubacili smo u igru trojicu mladića iz Osijeka II. Znate koliko smo igrača transferirali i da smo totalno promijenili fizionomiju našeg nogometa jer smo na to bili prisiljeni. Osobno sam jako sretan, no imamo sada obvezu tako i dalje nastaviti. Općenito, Klub je na pravom putu, a vjerujem da će biti još više prilike za našu nadolazeću mladost na terenu.

Vulić čestitao Osijeku na zasluženoj pobjedi

Trener Hajduka Zoran Vulić puno je više očekivao od svojih izabranika, no oni su ovaj puta premalo toga uspjeli napraviti…

Što reći nakon ovakve utakmice? U prvom dijelu nakon situacije u kojoj je trebao biti jedanaesterac za nas mi primimo pogodak. Nešto slično dogodilo nam se i u drugom poluvremenu. Imali smo odličnu prigodu za izjednačenje, a iz kontre smo odmah potom dobili drugi gol. Jednostavno, treba čestitati Osijeku jer je bio kvalitetniji i bolji. Šteta jer bismo se s bodovima iz ove utakmice priključili gornjem domu, no morat ćemo još puno raditi. Sve se događalo iz naših pogrešaka, a oni su nam opasno prijetili iz kontri i polukontri. Ispričavamo se našim navijačima i nadam se da ćemo u nastavku sezone biti bolji, rekao je Vulić.